Jurnal TV deschide conturi în euro, dolari și ruble, ca să poată transfera Țopii și Usatîi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri JurnalTV a anuntat pe pagina sa ca a deschis conturi bancare pentru donati. Potrivit informatiei publice, Jurnalul si-a deschis conturi in dolari, euro si ruble rusesti. Ultimele doua conturi sunt prin banci corespondente din Frankfurt si Moscova (aici amintesc despre faptul ca la Frankfurt locuieste Topa, iar la Moscova sta ascuns Renato Usatii, ambii fiind doi dintre finantatorii Jurnalului aflati inca in liberate dar cautati de autoritatile politienesti). Din pacate, Jurnalul nu a putut deschide si conturi in vreo Filiala a BEM la Penitenciarul nr.13 din Chisinau, ca sa poata dona Vlad Filat si Veaceslav Platon, alti doi finantatorii inraiti ai postului calarit de fratii Nastase (doar Filat a finantat Jurnalul cu 9 milioane in 2013-2014, iar Platon pe tot parcursul anului 2016).

Dupa cum se stie, Andrei Nastase, unul din „calaretii” JurnalTV este in legaturi stranse cu toata banda de criminali, respectiv cu Renato, Filat, Platon si Topi. Inca un donator in ruble va fi Caramalac, cautat si acesta de Interpol si autoritatile moldovenesti. Majoritatea din banda lui Nastase sunt implicati in jafuri, hotie in lege si omoruri. Banda de nota zece, unita acum sa faca din Jurnal un post suta la suta politic, fara nici macar o minuta de divertisment.

Si daca tot suntem la capitolul donatii, deschis inca duminica trecuta, chiar sunt interesat pentru ce sunt indemnati oamenii sa doneze. Pentru un JurnalTV cu toate emisiunile de pana acum sau pentru un post la care se va vorbi zilnic doar despre politica si despre cat de bun este Andrei Nastase? Oamenii ar trebui sa inteleaga ca, de fapt, donatiile lor vor fi cheltuite pentru salarizarea mascaricilor Cheianu si Durbala cu a cate 5000€ pe luna, precum si a celorlalti mascarici invitati in emisiuni. La fel, banii din donatii vor fi cheltuiti pe deplasarile lui Nastase la Frankfurt si Moscova. Banii poporului vor fi cheltuiti de o banda de asa zisi proletari – criminali in toata legea.

Cu privire la cheltuieli, trebuie de mentionat si faptul ca fondurile vor fi colectate si cheltuite la fel de „transparent” cum a fost si in cazul donatiilor Platformei DA, despre care nimeni nu mai stie cati bani au fost stransi si pentru ce au fost cheltuiti. Sa nu uitam ca de colectarea donatiilor pentru JurnalTV se ocupa aceleasi persoane care au strans si pentru proteste. Adica, tot de acele persoane care si-au facut de case si masini in timpul protestelor stradale din 2015 si 2016.

Din pacate, intorcandu-ma la tema despre deschiderea conturilor bancare pentru donatii, am observat ca nu a fost deschis un cont la care sa aiba acces si Ana Ursachi, avocata cautata si cercetata de procurori pentru omoruri. Ea cu siguranta ar fi gata sa doneze ceva direct din Misk sau din vreun catun din jurul capitalei beloruse…

Nu uitati sa donati. Slugarii Topilor sunt gata sa cheltuie banii vostri!

Comentarii