Junal Trust Media pierde oameni. Rita Ursalovschi şi Petru Bogatu nu sunt ultimii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce săptămâna trecută Rita Ursalovschi a plecat de la Jurnal Trust Media, în urma unor scandaluri legate de faptul că nu vroia să execute comenzile politice ale clanului Ţopa-Mocanu-Gherasim, în emisiunea pe care o realiza, iată că şi cunoscutul jurnalist, eseist, scriitor şi analist Petru Bogatu şi-a anunţat plecarea. Deocamdată acesta nu a făcut publice motivele despărţirii sale subite de trustul Media în care a lucrat de la înfiinţarea lui. Totuşi, presupun că nu e vorba doar de oboseala acumulată pe parcursul anilor de muncă, iar la mijloc ar putea fi aceleaşi motive care au determinat-o să plece şi pe Rita.

Se pare că Rita Ursalovschi şi Petru Bogatu nu sunt ultimii care vor părăsi Jurnal Trust Media, or, surse din interiorul trustului de presă au dat asigurări că încă cel puţin trei reporteri cheie de la ştiri şi o prezentatoare urmează să-şi anunţe în curând plecarea. Potrivit aceloraşi surse, motivul pe care îl vor invoca cei patru este politica editorială a postului care este dictată de conducerea trustului. Prin promovarea acestei politici jurnaliştii sunt impuşi să distorsioneze realitatea şi să promoveze în ştiri interesele proprietarilor trustului. Este vorba despre cei doi Ţopi condamnaţi la ani grei de închisoare, care în prezent sunt fugari în Germania.

Vă amintesc că anterior am mai scris şi despre faptul că la indicaţia patronilor, angajaţii trustului sunt monitorizaţi în permanenţă de un serviciu paranoic de securitate internă. Din cauza excesului de zel al securiştilor ţopomocani, mai multă lume a fost nevoită să scrie cereri de concediere, după ce au aflat că atât poşta electronică cât şi convorbirile telefonice (descifrarea numerelor culese) nu mai ţin de intimitatea personală…

Voi reveni la acest subiect ori de câte ori va fi nevoie.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii