Îngrădirea presei online

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am văzut ieri un mail care făcea referire la un articol cu un titlu de tip clickbait, realizat de ”presa independentă de la Chișinău”. (aici ghilimelele au rol figurativ, ăștia care se declară independenți nu sunt) Trebuie să îngrădim accesul presei online din Moldova? Cam asta e traducerea mea, deși ei spuneau doar că acest lucru trebuie reglementat.

De fapt da, au dreptate. Presa trebuie îngrădită, trebuie reglementată, trebuie subjugată și închisă în general. Putem să ne întoarcem în timp, în momentul în care jurnaliștii nu aveau voie să comenteze sau …. la momentul când am venit eu prima dată la Chișinău și când un nu știu ce om politic i-a spus unui jurnalist că nu are voie să vorbească cu el.

Și astfel vom dezvolta rețelele sociale, zvonurile, presa alternativă și ambulanțele negre care fură copii. Pentru că o manipulare mai bună decât prin zvonuri nu poți face. Iar zvonurile nu pot apărea dacă există presă care să le dovedească sau nu.  Și astfel oamenii vor crede tot ce aud, pentru că … ei însuși, jurnaliștii nu cred ce meserie au. Și astfel se lasă pradă profitorilor.

Încercați să îngrădiți presa online dacă vreți să pierdeți definitiv. Atât.

Comentarii