Hotnews şi (ne)drepturile de autor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De ceva timp, mă tot “bucură” un prieten cu diverse link-uri de pe hotnews.md. Şi dă, ca un bărbat sadea, îmi plac şi mie femeile… ups… ştirile fierbinţi (că doar cam asta ar fi traducerea site-ului în cauză).

Bine, numai că fierbinţeala celor de la hotnews se rezumă în mare parte la preluarea unor articole de pe diverse bloguri sau platforme.

Şi drept exemplu, o să vă dau câteva din senzaţionalele ştiri, cu care hotnews-ienii ne încântă în ultima vreme.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=26846

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=26651

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=25730

Da, sunt postările mele, pe care cei de la site-ul cu pricina le “împrumută”, fără multă sinchiseală, de pe platforma voxpublika. Nuştiu dacă între acestea e vreun acord, cert este că pe mine mă deranjează oarecum.

În primul rând, pentru că o fac fără acordul meu. Oare e atât de greu să scrii un email, prin care să ceri acceptul?

În al doilea rând, e deranjant că ei distorsionează conţinutul postării, atât prin schimbarea titlului (vezi imaginea), cât şi selectarea doar a unor fragmente (aliniate) – ş-aici parcă i-aş da dreptate prietenului – doar atât cât să nu fie considerat plagiat.

Acum stau şi mă-ntreb – oare nu cumva cei de la hotnews nu-şi permit să plătească câţiva jurnalişti şi profită de tăcerea şi îngăduinţa bloggerilor?!

Într-un final, una vreau să le transmit respectivilor internauţi – eu nu am nevoie de publicitate, ci de bani. Aşa că, fiţi buni şi achitaţi pentru fiecare material preluat.

Aştept mesajul domniilor voastre pe proadevar.md@gmail.com

 

P.S. Acest tip de mârşăvenie l-am observat şi la cei de la timpul.md

 

* Imaginea de mai sus este un colaj, ce reprezintă titlul original (sus)
şi distorsionarea celor de la hotnews (jos).

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole