Gala: 10 „mere verzi” ale anului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am fost ieri la cea de-a XIX-a ediţie a Galei „10 jurnalişti ai anului”, care a avut loc în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Învingătorii sunt nume mai mult sau mai puţin cunoscute în media moldovenească: Mariana Raţă de la „Ziarul Naţional”, Iurie Sănduţă de la săptămânalul de investigaţii „Ziarul de Gardă”, Marina Bzovaia de la ziarul „SP” din Bălţi, Anastasia Nani de la ziarul „Adevărul”, Cristina Bruma de la „Evenimentul zilei”, Sorina Obreja, de la postul de televiziune „Pro tv”,  Alla Ceapai de la „Radio Europa Liberă”, Lilia Zaharia, reporter special în cadrul Asociaţiei Presei Independente, Eugen Şolari de la „Kommersant.md” şi fotograful de la portalul „Unimedia”,Igor Vrabie.

În cadrul Galei au fost oferite și patru premii speciale care au ajuns la: Natalia Morari şi analistul politic Igor Boţan, moderatorii emisiunii Politica de la „TV 7”, Tamara Grejdeanu de la „Europa Liberă”, Oxana Greadcenco de la portalul „Moldova.org” şi Nicolae Buciaţchi, redactorul ziarului „Человек и его права”, de la Tiraspol.

Ce să vă spun, a fost frumos, a cântat Aliona Moon şi la fourchette a fost coniac şi peşte umplut.

Ce ţine de înmânarea premiilor, chiar nu am înţeles după care criterii au fost aleşi cei mai buni dintre cei care formează puterea a patra din stat. Mi s-a creat impresia că i-au amesticat pe toţi candidaţii la un loc şi apoi prin tragere la sorţi au scos 10 bileţele cu numele cîştigătorului. Cel puţin trebuiau să fie împarţite premiile pe domenii şi să fie prezentaţi toţi cei care au candidat la fiecare domeniu nominalizat în parte, inclusiv şi lucrările cu care s-au evidenţiat în acest an, ca să vedem şi noi cât de obiectiv sau nu au fost stabiliţi cîştigătorii.

Nu aş vrea să mă expun asupra calităţii şi a profesionalismului fiecăruia dintre câştigători, urmează să vă faceţi singuri părărea.

P/s: Nu ştiu cum vouă, dar mie mi se pare că „merele” din acest an au un iz de verde-stejăriu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Margarint

Nicolae Margarint

Jurist, magistru in drept, liberal in gindire si in viata. Promovez libertatea de exprimare, ca fundament al avansării societății și respectării drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului. Adept al aspitratiilor democratice si europene ale...

Ultimele articole