Experții de la The Economist vs „experții presei independente”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După criza economică-politică din Republica Moldova în urma furtului miliardului din sistemul bancar, de către fost prim-ministru a Moldovei Vlad Filat, două partide politice și-a asumat responsabilitatea de a prelua țara din dezastru în care a fost lăsată de către guvernările anterioare. Însă un grup de persoane în frunte cu fugarul Țopa, se opuneau acestui guvern nu doar prin protestele pe care le organizau dar și prin manipularea ”experților presei independente”

Hai să vedem cine sunt acestea:
Ion Sturza – prim-ministru al Republicii Moldova și unicul care a reușit performanța de a da pensiile în caloși a declarat că Republica Moldova este într-o turbulenţă economică maximă, iar ianuarie va fi ultima lună în care salariile și pensiile se vor plăti la timp.

Igor Boțan – ”expertul independent” cu viză de reședință  la JurnalTV a declarat că  suport necondiționat din partea UE s-a transformat într-o istorie horror din una de succes, iar unica scăpare a Moldovei este alegeri parlamentare anticipate și schimbarea clasei politice.

Sergiu Tofilat – ”geniu în economie” a declarat că economia Republicii Moldova pentru anul 2015 și 2016 sunt ani ratați, unde importurile s-au diminuat cu 25% iar exporturile au devenit cu 16% mai mici.

Maia Sandu – economistă de top care a lucrat și la Banca Mondială dar care nu a observat cum șeful fură miliarde din sistemul bancar chiar sub nasul ei, a declarat în mai multe rânduri ca actuala guvernare urmărește doar interesele personale iar problema economică se agraveaza tot mai mult.

Andrei Nastase – finul fugarului Țopa, care de altfel este și șeful acestor experți, a declarat într-o vizită a sa în Lituania că din cauza unei guvernări incompetente, axate doar pe satisfacerea propriilor interese politice sau financiare, Republica Moldova a involuat și s-a transformat în cea mai săracă țară din Europa.

Și adevărul ca de fiecare dată iese la iveală, și din păcate nu în presa din Moldova dar în presa cu renume internațional. Cei de la The Economist a scris despre probleme din țară și despre rezultate înregistrate chiar și în pofida jafului din sistemul bancar.
”Republica Moldova a reușit să scape de o criză bancară enormă, după jaful unui miliard de dolari. Totul se datorează structurii stranii a economiei moldovenești, remitențelor, anului roditor, dar și reacției prompte a guvernului. Despre asta se spune în articolul „Cum Moldova a scăpat de efectele unei crize bancare enorm”

P.S. Chiar dacă prestigioasa revistă a scris despre Moldova, acest articol nu va aparea pe JurnalTV, Ziarul de Gardă și alta presa „independenta” (aici)

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole