Ecoul Jurnal TV

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Poza de sus spune totul. Totuși, nu mă pot abține. Această captură e un fel de publicitate la o pretinsă școală TV. Fondatoarea, Dorina Cojocaru, încearcă șă-și ademenească clienții, printr-o postare….sinceră, zic eu. “Vino alături de noi și descoperă secretele celui mai puternic instrument de manipulare a maselor”, se spune în mesaj.

Icredibil. Or, deja în anul întîi de facultate, se spune că tv-ul are rolul de a informa și disra publicul și nici într-un caz de a-l îndobitoci, adică de a-l manipula. Mai mult, Consiliul Coordonator al Audiovizualului are obligația de ainerveni în cazul în care monitorizările arată că un post tv sau altul o ia razna. Asta pentru că manipularea maselor (instigarea la ură, proteste, îndemnul la nesupunere) se pedepsește penal. Acum mă întreb și Vă întreb ce vrea să producă această școală? Spioni? Elemente distructive?

Haideți să vedem cine e Dorina Cojocaru. Potrivit profilului de facebook, până să pună pe roate afacerea cu televiziunea, tânăra a fost producător la Jurnal TV. Nu știu cât de devotată a fost politicii editorial din acest trust. Cert este că la telviziunea lui Țopa a înțeles că “tv-ul este cel mai puternic instrument de manipulare a maselor”. Și dacă aveți impresia că exagerez, vedeți ce spun cei care pretind că stau la staja corectitudinii media.

Viorica Zaharia, un activist cunoscut în cercurile media, o întreabă pe Dorina Cojocaru dacă es sigură că ceea ce vrea să-i învețe pe copii se numește televiziune. Dar asta mai puțin contează că Jurnal TV nu avea o poblemă să se numească televiziune chiar dacă nu făcea decât să manipuleze și să instige lumea la ură. Dar, mă rog, după ce Țopa a închis robinetul cu bani, oamenii care pleacă de la Jurnal fac cee ace știu mai bine – școală de manipulare. Mâine, poate și celebrul duet Cheianu și Durbală deschid o școală, unde să le spună discipolilor că e ok. să-ți bați joc de pompierii care mor la datorie. Așa cum au făcut-o ei.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole