Dublele standarde a jurnaliștilor din Moldova.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Incompetența, interesuri politice sau cele economice? Care e motivul real a impotenței presei ”independente”din Moldova.

La mijlocul lunii ianuarie, în cadrul programului european Mayors for Economic Growth (Primari pentru Creștere Economică), a fost realizat un sondaj unde majoritatea locuitorilor municipiului Bălți s-au declarat nemulțumiți de starea drumurilor, de modul în care sunt gestionate deșeurile, de lipsa locurilor de agrement și starea în care se află blocurile de locuit . La fel, bălțenii spun că principalul obstacol pentru dezvoltarea afacerilor este corupția. (aici).

Este uimitor că toată presa ”liberă” din Moldova precum cei care-l promovează pe fugarul Renato Usatîi nu a scris nimic despre acest sondaj. Oare odată ce este realizat de o instituție europeană și nu de către BOP-ul lui Barbăroșie sau de către IDIS Viitoru a foștilor colegi a Maiei Sandu din PLDM, sondajul nu e veridic?
TV8, JurnalTV, Ziarul de Garda, ProTV, Independent.md, Agora.md, RTR Moldova – și mulți alți promotorii ai Kremlinului și a lui  Renato Usatîi, nu au găsit de cuveință și n-au considerat acest sondaj a fi unul de interes public. La fel de straniu este și faptul că Andrei Năstase și Alexandr Slusari, care sunt totodată și avocații lui Usatîi n-au venit cu acuzații, că acest sondaj realizat în cadrul programului european Mayors for Economic Growth, ar fi fost condamnat de Guvern sau ca de obicei de Vlad Plahotniuc, precum iubesc ei să spună.

Paradox sau nu, dar anume aceste surse media menționate de mine mai sus, se plâng de intimidare și de faptul că le este încălcat dreptul la exprimare. Faptul că sondajul celor de la Mayors for Economic, nu a nimerit printre mulțimele de știri realizate de ei, demonstrează încă odată dublele standarde din presa noastră.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole