Dragă Radu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Văd că acțiunea mea de ieri a avut rezultatul scontat. Oamenii s-au atacat și au spus că ”libertatea de exprimare”. Am râs.

Mie îmi pare rău că sunt atâția oameni care pleacă în lume si vizitează locuri, dar nu îneleg nimic din ce descoperă ei acolo. Mai rău, că nu învață nimic din ce este acolo și nici măcar nu reușesc să implementeze acele lucruri în Moldova.
Spre exemplu, te duci în Malta sau în Anglia și vezi străzi curate. Nu te întrebi, de ce sunt străzile curate acolo? Mai rău, de ce se păstrează curățenia acolo? E ceva greu de făcut? Cum am putea face asta la noi acasă, dacă vrem să considerăm Moldova acasă și să facem ceva acasă.
Atlfel, putem să ne întoarcem în Moldova, dragă Radu, și să spunem că toți sunt niște proști. Pentru că așa fac toți cei care au plecat afară. Cei de acasă sunt niște proști că ei nu au ajuns în Malta sau în Anglia, dragă Radu.

Oare ne uităm la alții că ei au coșuri de gunoi și că datorită faptului că au coșuri de gunoi, ei aruncă gunoiul la coș. Sau atunci când venim acasă, nu ne interesează ca suntem acasă. Putem să stam în mocirlă și în mzierie. Că e acasă. Așa e acasă. Acasă e rău. Acasă nici măcar curtea nu vrem să o curățăm de zăpadă. De asta e rău acasă. (a nu îți fă griji, la fel e și la voi)

Bine, să terminăm metaforele. O să îți explic doar atât, dragă Radu. Internetul nu se supune vreunui cod al nu știu cărui audiovizual.
Cenzură? Da, dragă Radu. Este cenzura mea. Pe mine mă deranjează gunoiul, mă deranjează mucegaiul și faptul că sunt gropi pe străzi și faptul că odată la 3 luni trebuie să îndrept roțile pătrate de la mașină.
Dar asta nu e din cauza mea, pentru că eu fac curat în fața casei mele, în casă, la muncă și spăl mașina.

Dar eu sunt singurul care face asta, dragă Radu. Eu dau exemplu cum trebuie să faci sa fie bine, în schimb voi, chiar dacă ați fost afară și ați văzut de ce este bine, nu ați înțeles nimic din asta și rămâneți în mizerie și țărână, de unde nu vreți să ieșiți. Nu vreți să schimbați nimic. Oare ați înțeles că schimbarea începe cu fiecare dintre voi?

Dragă Radu. Vrei să scrii pe VoxPublika și să faci propagandă pentru Maia Sandu sau pentru oricine vrei tu? Poți să o faci. Eu iți fac cont. Dar oare știi să o faci calumea? Aveți vreun proiect, vreți sa promovați ceva? Ca din ultimele două postări nu am văzut asta.

Dar poate asta ai învățat tu prin Anglia.

Comentarii