De când PCRM apără un canal tv pro-românesc?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam recent despre “calitatea” moldoveanului de a-şi schimba deciziile foarte uşor, în diverse circumstanţe.

Dar uneori, minunăţiile astea sunt mult mai deocheate decât ţi-ai putea imagina. Ş-aici mă refer la comuniştii care au sărit în apărarea Jurnal-ului TV.

Că respectivii comunişti şi-au pierdut demult coloana politică, inclusiv onoarea, e un lucru deja cunoscut, dar că şi-au permis să sară în ajutorul duşmanului de moarte, pe care zeci de ani l-au denigrat, pare ceva de neconceput.

În perioada comunistă (mă refer la cea de până în 2009), Jurnal TV lovea necontenit în comunişti şi în aspiraţiile acestora pro-ruse, declarându-se în mod vădit un canal pro-românesc.

Acum, debusolaţi de stingerea propriului partid, deputatul Petkov şi consilierul (guraliv) Gurău, protestează alături de pro-românii Jurnal-ului.

Apropo, o chestiune dubiosă, dar şi incompatibilă cu valorile comuniste, este dreptul la libera exprimare. Istoria este cel mai sigur martor la acţiunile comuniştilor vizavi de libera exprimare sau libertatea presei.

N-o să vorbesc despre “fumul” Jurnal-ului, nici despre alţi susţinători apolitici şi apartinici, precum Mocanu sau Ţopa. N-o să taxez nici obsesia acestui post faţă de Plahotniuc. Dar totuşi, o să punctez despre ruşinea de a-şi permite să aibă susţinere comunistă.

Într-un final, mă adresez tuturor celora care se visează în fruntea acestui stat – păstraţi-vă verticalitatea şi respectul de sine…

P.S. Ehhhhh, vorba populară – ne unim şi cu dracul, numai să fim la putere…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole