Câți au înțeles diferența dintre ”sistare” și ”transfer” în cazul posturilor TV?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi s-a ridicat chipeșul cu un post tv, care chipurile este atacat de MAFIE, după cum au lipit pe toate ferestrele CCA.

Acest post TV are probleme cu cel puțin 10 distribuitori de servicii, printre care și cu SunTV. Nu am aflat încă care este situația cu ceilalți 9 operatori de cablu, dar în cazul SunTV este destul de clar și pe înțelesul tuturor: Postul, inclus în pachetul digital, a fost transferat la un pachet mai mare, nu sistat, după cum protestează și informează reprezentantul proprietarilor televiziunii respective, iar din pachetele analogice a fost exclus. Însă, excluderea dintr-un pachet cu menținerea în alte pachete, cel puțin 2, nu înseamnă nici pe departe sistarea retransmiterii postului TV de către distribuitorul de servicii respectiv.

Astfel, probabil că intenționat, telespectatorul este prostit de către reprezentatul patronilor, precum și de către alte persoane care sunt direct implicate în apărarea intereselor comerciale ale cuiva, iar din acest motiv se spune tuturor că distribuitorii de servicii au sistat retransmiterea canalului lor, fără ai informa despre faptul că de fapt nimeni nu a sistat nimic.

Cu toate că de dimineață până acum se manipulează opinia publică și se face impresia că cineva vrea închiderea unui anumit post TV, deși sunt și altele transferate, unii distribuitori de servicii au continuat să retransmită televiziunea în cauză, la pachetele digitale respective, la care au fost transferate. Printre distribuitorii de servicii se afla inclusiv SunTV, clienții căruia, abonați la IP TV, au putut urmări postul în cauză fără probleme. Or, din start se vede că distribuitorul de servicii nu poartă nici o vină, fapt demonstrat prin ceea că protestul de azi a fost la sediul CCA, nu pe bd. Ștefan cel Mare, acolo unde-și are sediul SunTV. De aici apare întrebarea ce are CCA cu structura pachetelor deținute de fiecare distribuitor în parte? Modificarea nu a fost făcută în baza unei Decizii CCA, iar cei care protestează acolo nici nu știu de fapt pentru ce ai ieșit, fiind manipulați și ei de propriul post TV la care lucrează.

Pe fondul la toată problema, cu utilizarea și manipularea oamenilor, cineva vrea de fapt să câștige din altă parte, anume lipsirea de vot a unei Decizii care prevede obligarea distribuitorilor de servicii să retransmită doar posturile cu acoperirea națională prin eter. Probabil că până la urmă se va obține un câștig în acest caz, însă pe partea cealaltă unele persoane au fost atacate, chiar dacă poate că nu au avut implicare.

În toată harababura aceasta cred că vina o poarte fiecare post TV în parte, este un conflict între TV și Distribuitor, iar toată problema se va rezolva dacă există un contract bine încheiat. Numai că nimic nu mă face să cred că un anumit canal are contract prin care anume se bagă postul la un pachet sau altul. Mai degrabă este un contract general de retransmitere, pe orice căi posibile și legale, permise în Republica Moldova.

Având toate acestea, trebuie să înțelegem și să informăm corect următoarele:

  • sistare – atunci când distribuitorul de servicii nu retransmite postul la nici un pachet;
  • transferare – atunci când distribuitorul de servicii mută postul de la un pachet la altul, sau exclude canalul de la un anumit pachet, cu menținerea în altele.

După cum am scris mai sus, posturile în cauză au fost transferate, nu sistate, după cum să tot bagă azi prostii în capul telespectatorilor. Din păcate prea puțini înțeleg diferența dintre transfer și sistare, iar din acest motiv azi s-au lăsat duși de val, dar zilele viitoare cred că vor reveni la normal și se vor mai gândi cu capul lor limpede, nu fiind manipulați de cineva.

Mai sus este foto de la un protest de azi.

Citiți o părere, scrisă de o jurnalistă, despre manipularea și presupusa sistare.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii