Andrei Popov își promovează idolul, chiar dacă contravine legei anti-propgandă!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Propaganda rusă, un subiect discutat intens nu doar în Republica Moldova dar și în întreaga Uniune Europeană. Lupta cu aceasta reprezintă de altfel realizarea unei cerințe a UE față de Republica Moldova pentru securitatea informațională a țării. Dar cu părere de rău așa numiții ”experți și jurnaliști independenți” se opune acestui lucru, iar o parte a cetățenilor îi consideră un ideal jurnalistic și un portător al adevărului, chiar dacă pentru mine au iz de pro-ruși înrăiți fiind niște instrumente al Federației Ruse în lupta împotriva parcursului european al Republicii Moldova.

Unul din ei este fostul Ambasador al Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, care acum muncește din greu la TV8, televiziunea finanțată din miliardul furat de către Kiril Lucinschi chiar dacă societății li se spune că dumnealui nu mai este proprietar/finanțator, deoarece unul din proprietari este Natalia Morari și aceasta în pofida faptului că se plânge că trăiește șa gazdă.
Dar am vrut să vorbesc despre proiectul de lege ce ține de combaterea propagandei ruse în Moldova. Proiect de lege la care inclusiv și Andrei Popov se opune, fiind o persoană cu viziuni pro-ruse și categoric anti-unioniste, acesta fiind totodată și unul din motivele de ce a părăsit Partidul Democrat. În acelaș timp, el fiind spoate de spus și un fan a lui Renato Usatîi, care mai în glumă mai în serios ar putut fi și candidatul lui Renato Usatîi la alegerile prezindențiale. Pentru a da o explicație a celor scrise mai sus, voi readuce aminte un dialog dintre jurnaliștii celor de la Deschide cu domnul Andrei Popov, care va clarifica toate cele spuse de mine.
Deschide.MD: Sursele noastre ne-au spus că există discuții despre posibilitatea ca Dvs să fiți candidat la funcția de președinte din partea Partidului Nostru.
Andrei Popov: Deocamdată sunt doar speculații. Eu am plecat din PD pentru că m-a desolidarizat de  comportamentul și acțiunile acestui partid. Teoretic ar trebui să fie unul de centru-stângă, însă se comportă de parcă ar fi de dreapta. Principalul lor partener este PL-ul, iar democrații acceptă oameni ca Șalaru care declară că suntem în război cu Rusia, sau alți oameni din Guvern care spun că obiectivul lor de bază este să înfăptuiască Unirea cu România.
Deschide.MD: Păi Renato Usatîi conduce un partid care nu este de extremă stângă. De ce nu v-ați plia pe politicile partidului său?
Andrei Popov: Eu am vorbit cu Renato Usatîi și l-am văzut foarte calculat și extrem de carismatic. Realmente are foarte multă carismă, ceea ce nu au ceilalți politicieni de la noi. Iar el nu face declarații specifice partidelor de extremă stângă, el nu vorbește de Uniunea Vamală, el nu vorbește de denunțarea acordului de asociere, deaceea aș putea zice fără ca să ezit că îmi place foarte mult de el.

După acest dialog nu mai am dubii de dragostea dumnealui față de Federația Rusă, iar totodată îmi explică și motivul de ce apreciază fel de fel de articole propagandistice asupra proiectul ce vine în combaterea propagandei ruse, ce apar pe un portal de știri ce acum e la picioarele lui Renato Usatîi.

După cum vedem, lupta împotriva propagandei ruse trebuie să se extingă și la nivel online (portaluri de știri) și nu doar la televiziuni, deoarece la fel precum Usatîi este unul din finanțatorii celor de la JurnalTV care-i oferă ore în emisii directe prin skype, așa este și NewsMaker.md, un portal de care colaborare Usatîi este mai mult ca satisfăcut.

Dacă mă întrebați de ce am decis să scriu acest articol, răspunsul este unul foarte simplu: CCA va începe de astăzi monitorizarea fizică a radiodifuzorilor, care au avut termen până vineri să-i prezinte notificări cu privire la modificările operate în oferta serviciilor de programe retransmise în conformitate cu noua lege. Aceasta prevede eliminarea din grila lor de program a tuturor emisiunile cu un conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Iar după câte știm, Rusia nu a ratificat această Convenție. (aici) Așa că TV8 indiferent de regulile existente, contribuie direct la desiminarea propagandei rusești.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole