Ziua copiilor – pretext perfect pentru campanie electorală

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Încă de ieri începusem să-mi spun/scriu părerea (nemulţumirea) faţă de jocurile urâte ale unor indivizi, care se văd (iar) peste noapte primari şi/sau consilieri locali.

Din varii motive, abia azi am reuşit să încheg cele câteva rânduri.

Aşadar, nemulţumirea mea este precum a multor, sunt sigur, cetăţeni – că respectivii candidaţi la funcţiile de primar o fac şi pe dracu-n patru în ajun de alegeri, numai pentru a mai obţine un loc călduţ şi plin de beneficii în următorii 4 ani.

Şi ca să vă dau un exemplu concret – Ziua Copiilor, care în multe localităţi a fost serbată duminică, 31 mai, a fost una de pomină, mai ales că în ultimii ani în majoritatea satelor nici nu era “băgată-n seamă”.

Ideea este – noroc de aceste alegeri locale, căci de altfel nici anul ăsta nu vedeau micuţii distracţie şi voie bună.

În plus, în multe localităţi distracţia s-a desfăşurat pân-hăt după miezul nopţii, unii primari invitând chiar şi interpreţi, pentru a-i bucura pe localnici.

Şi-acum mă întreb – oare banii cheltuiţi pe aceste concerte vin din buzunarele primarilor sau, iarăşi, ale statului?

 

P.S. Dacă aţi ajuns să implicaţi şi copiii în interesele voastre, halal de ce oameni sunt în Moldova…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole