Weekend cu aromă de vanilie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De luni până vineri ești mereu pe fugă? Nu ai timp de micul dejun? Cum ar fi să repari situția în weekend? Aromele tale preferate, deprinse  parcă din copilărie, le poți găsi într-un mic dejun rapid, delicios și simplu.

Și cum „Ziua bună se cunoaște de dimineață”, poți începe, desigur, cu un ceai aromat, miros de cafea sau un suc proaspăt.

Am ales pentru astăzi unul din cele mai populare deserturi din lume – clătitele. Acestea sunt uşor de făcut şi pot fi servite la orice oră! 

Iată de ce ai nevoie:

O cană de făină

O linguriță esență de vanilie sau praf

O lingură de zahăr alb

2 lingurițe de praf de copt

Un vârf de linguriță de sare

Un ou bătut

O cană de lapte

2 linguri de ulei

2 banane pasate

Modalitatea de preparare:

– se amestecă într-un bol făina cu zahărul, praful de copt, esența de vanilie/ praf și sarea.

– se decojesc bananele și se zdrobesc cu mixerul sau cu o furculiță.

– în alt bol se vor amestecă oul, laptele, uleiul și piureul de banane.

– se amestecă ingredientele uscate cu cele umede. Se amestecă bine de tot, până la omogenizare.

– se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt ( nu folosi foarte mult ulei sau unt, să nu iasă clatitele unsuroase ). Ținând tigaia ridicată de pe foc, cu ajutorul unui polonic sau căni, se toarnă aluatul. Tigaia se rotește pe cerc în așa fel ca aluatul să acopere uniform toată suprafața
– se pune tigaia înapoi deasupra focului, care trebuie să fie potrivit.

Se servesc cu orice fel de topping, de la siropuri până la fructe, iaurt grecesc, miere sau nuci.

Pofta buna!

Hrănește-te, hidratează-te și revigorează-te de la prima oră a dimineţii!

 

 

 

Comentarii