Vorbim despre Bullying, susținem orice împotriva bullying-ului, dar facem bullying

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu știți ce e ăsta bullying? E un cuvânt în engleză, care nu se traduce în română și care exprimă toate tâmpeniile pe care le faceți voi zilele astea la școală.
Orice fel de hărțuire a elevului de la școală se cheamă bullying.
Orice fel de hărțuire sau de intimidare a elevului de la școală se cheamă bullying.
Faptul că elevul se simte nesigur, este luat la mișto, se râde de el, este numit cu cuvinte tendențioase și acuzat pe nedrept despre orice, de la lipsa unei crete la fapte mai grave se numește bullying.
Inclusiv pancartele alea puse pe intrarea în liceu se numeste bullying, iar astea îi afectează și pe ceilalți copii care nu știu despre ce e vorba. Iar asta se vede în imaginea cenzurată de la acest articol.

Cu alte cuvinte, voi toți, profitați de faptul că un copil este firav și lipsit de apărare și încercați să vă credeți șmecheri și tari în fața lui.

Categoric, pot să vă compar cu acei câini care sunt în lesă după gratii în timp ce lătrați la un copil mic. Da bă, ești tu mare și tare, ești tu director sau profesor, ești tu parinte sau coleg, dar asta nu îți dă niciun drept la un comportament subdemn de 2018, la un comportament care nu manifestă înțelegere și implicare.

Iar chestia asta, se numește bullying. Fie ea făcută să fie doar pentru camerele de tv ale unui anume post.

Alo. Există vreo organizație care să apere drepturile copilului aici? Sau aici toata lumea își bate copii și li se pare ca asta e ceva normal?

Comentarii