Vin vremuri grele, vremuri de război, vremuri de martiraj

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un mic rezumat din discuțiile cu cineva (un preot) care știe

Vin vremuri grele fraților. Dragi camarazi de luptă și frați întru credință, vom avea de înfruntaat greutăți mai mari decît ne putem închipui acum.

Lucrurile se schimbă mult mai repede decît ne închipuiam. Cele despre ce au scris Sfinții Părinți, vremurile de pe urmă se apropie cu o viteză nălucitoare. Vin vremurile cînd cardurile și cipul sînt impuse prin lege. Astăzi în Moldova practic toți angajatorii au impus salariații să-și facă carduri electronice pentru a primi salariile, universitățile impun cam benevol forțat studenții să-și facă card pentru a obține bursele. Poliția anunță că achitarea amenzilor cu ajutorul cardurilor aduce o reducere a acesteia.

Femeile devin bărbați și bărbații devin femei, și toate acestea se petrec sub acoperemîntul emencipării și egalității de gen, de parcă pînă acu nu aveam o atare egalitate de gen.

http://ortodox.md/articole/sfarsitul-va-veni-atunci-cand-femeile-vor-deveni-barbati-si-barbatii-femei-fericitul-filotei-zervakos/

O creatură semi-bărbat semi-femeie a devenit simbol al luptei pentru drepturi și a cîștigat Eurovisionul de anul acesta (2014).

În Europa de vest circulația banilor în numeraar este tot mai puțin și mai puțin prezentă fiind înocuită de banii electronici, la fel și la noi se promovează pe toate căile aceată ideie. Cuma spus Sfîntul Ioan Gură de Aur vor vei vremurile de pe urmă cînd nimeni și nimic nu va putea să cumpere sau să vîndă fără semnul fiarei, și fiara aceasta va avea o pecete și un număr și numărul acesta este 666. Știați că codurile de bare utilizate astăzi sînt formate în sistemul Yan 13 care desparte codul în 3 segmente cu ajutorul despărțitorilor 3 cifre de 6. Iar mașinile care ne numără pe toți în registrele de acte și inventariază produsele schimbă orice nume de persoană prin CNP (acel număr lung de pe BI) iar produselor le dă un cod în loc de denumire. Astfel ajungem să nu avem nume dat la naștere și la botez ci un cod de cifre. Produsele de asemenea nu sînt decît coduri care le poate citi mașina. Cine nu a pățit măcar o dată în magazin să aștepte la casă pînă vînzătoarea va schimba produsul sau a introduce codul acestuia manual deoarece codul a fost rupt sau mașina nu-l citește. Și poți să stai cu banii în mînă și să mori de sete pentru că mașina care țîuie nu vede că produsul care îl cumperi este apă. Și chiar dacă moare un om, aici la noi este o tragedie, mașina pur și simplu va șterge un un cod, un nue pe care tot ea l-a atribui acelui om. Toate actele care ni se impun au cod de bare (pecete) și nume modificat CNP în loc de numele omului, și ne conformăm, că așa cere sistemul, așa cere mașina lor de coduri.

barcode

 

Dar totuși se găsesc și omeni printre oameni, oameni care renunță la actele cipate și la coduri biometrice, oameni care nu vor primi caarduri chiar dacă aceasta le va face incomoități și le va destabiliza unele relații cu sistemul. Anume acești oameni sînt puterea și salvarea acestei omeniri, rugăciunile lor pentru oameni ajung mai repede la Dumnezeu, în ei trăiește seva acestui pămînt și ei au cale deschisă spre mîntuire, au cu un păcat mai puțin ca noi.

Am văzut știri cum călugării și maicile unor mănăstiri refuză să ia carduri și acte cu cod. Oameni care prin jertfa lor ne salvează și pe noi toți care trăim și ne afundăm în grijile acestei lumi.

http://www.obiectivdesuceava.ro/local/o-parte-dintre-manastirile-sucevene-refuza-cardurile-de-sanatate/

http://ortodox.md/monitorizarea-presei/zeci-de-maicute-de-la-o-manastire-din-neamt-nu-vor-sa-se-atinga-de-cardurile-de-sanatate/

Astăzi lucrurile merg și mai departe. Au fost făcute condițiile ca să apară vrajbă între popoare de aceeași credință, a fost pus la cale un plan minuțios de tipul Divide et Impera prin care rușii și ucrainenii (care în fond sănt același popor) să se învrăjbească și să lupte între ei. Au crescut și cultivat ani în șir ura între aceste popoare ca astăzi să avem război civil în estul Ucrainei. Un război care nu este nici al Ucrainei nici al Donbas-ului ci în interesul unor forțe total depărtate de acea regiune dar cu interese și oamenii de acolo dar cu pretenții de dominare mondială, nu voi da denumirea acelor forțe sau ale statelor pe care acestea le guvernează, fiecare se va informa și va face concluzia.

Pentru ca tabloul să fie desăvîrșit se va mai regiza un conflict. Anume la noi, în regiunea transnistreană. Se vor organiza incidente, provocări, tensionări de situație ca într-un final să se ajungă la un conflict deschis. Toate premisele în acest sens deja le vedem. Am și unele informații pe care nu le pot publica acumdar care dau clar de înțeles ce se pregătește.

Vin timpuri de grea cumpănă, timpuri cînd frați vor lupta cu frați, cineva va pune arma în mîna lor și le va spune să lupte, și nu mă refer aici doar la estul Ucrainei sau la Transnistria. Imaginea dușmanului pentru care se dau bani grei astăzi în această regiune nu se limitează doar la rebelii din DNR și LNR, nu este doar armata din RMN, dușmanul vehiculat astăzi și intens umflat de presă este oricine nu este deacord cu main-stream-ul, oricine refuză modernizmul excesiv și societetea consumatoristă, oricine refuză să primeaască ideea de a fi consumator în loc de om, electorat în loc de popor, și cei care refuză să-și uite credința și să primească alt nume decît cel dat de la Dumnezeu, refuză numele dat de sistem.

La noi în Moldova de asemenea se pregătește un conflict, ca în umbra acestui conflict orice libertăți și drepturi să fie limitate sau interpretate cum se vrea că așa va cere vremea de război. Și în asemenea vremuri tulburi dușmanul va fi găsit în oricine nu este deacord cu sistemul diabolic, dar în primul rînd credința și creștinii care refuză noile reguli vor fi atacați. Lupta împotriva noastră nu o duc un grup de oameni și nu un stat, toate acestea duc la răul absolut, în spatele acestor evenimente care sînt și care vor veni stă diavolul. Nici conducătorii noștri nu înțeleg cine și cum îl conduce, ei sînt doar simpli executanți, primesc legi potrivnice, protejează marșuri gay, adoptă justiție juvenilă. Ei îndeplinesc anumite roluri și vor fi dați în lături imediat ce nu vor mai fi necesari. Vai de acei prin mîna cărora va fi vîndut Dumnezeu.

Prima lovitură deja au dat-o, în urma numeroaselor și de succes transformăriși reforme ale societății practic ne-au dispărut satele noastre

http://www.publika.md/dispar-satele-de-pe-harta-moldovei_12101.html

Satele deoarece acolo trăia simplitatea și credința, tradiția și omenia, acolo la satele noastre așa cum erau ele cu 15 ani în urmă era sufletul acestui popor, un suflet care nu se arhivează cu fotografiile din Notebook și nu se transmite prin skype. Ne dispare o comoară pe care dacă o vom pierde nu o vom mai recupera niciodată. Nu sînt doar case și ulicioare este un alt univers un alt tărîm cu alte relații și alți oameni.

Iată că și la noi se apropie momentul X, cu o lună în urmă au prezentat în presă cum că militarii americani au venit să repare sistemul de canalizare și apeduct la un internat de la noi, fapt pentru care un grup mare de consilieri militari și ofițeri au fost în misiune în Moldova, au trăit la Codru. Cine putea să creadă că militarii americani au venit în acestă zonă cu un conflict înghețat doar să repare țevile?

Acum vedem că ne înarmează așa parcă din senin și au donat vehicole militare armatei naționale,

http://unimedia.info/stiri/foto-guvernul-sua-a-donat-armatei-nationale-un-lot-de-tehnica-militara-84381.html

Este evident că se crează premisele unui conflict. Un conflict plătit și dirijat din afară dar care va fi pe teritoriul nostru și vor lupta fiii acestui neam,obuzele vor cădea peste casele noastre dacă un asemenea conflict va începe. Și dușmani vor fi declarați toți cei care se opun sau s-au opus cîndva regimului, și în primul rînd creștinii. Argumentul forte pe care îl vor utiliza va fi acelaași ca și în Ucraina cică „Slujesc bisericii ruse”. Și o zic cel mai des cei care nici treabă nu au cu credința și canoanele, care nu știu nici Tatăl Nostru și nu înțeleg că Biserica nu este a Rusiei sau a Franței, este a lui Dumnezeu, și ea nu se modernizează.

Și vor lua din bărbații neamului la foc și sabie, și se vor opune creștinii, și mulți vor fi aruncați în temnițe spre a fi uciși acolo. În așa vremuri grele cei maai tari în credință nu se vor vinde sistemului, nu vor lupta contra fraților, iar dacă vor primi crucea jertfei vor deveni noii martiri. A mai dat pămîntul nostru sfinți ai închisorilor Aiud, Tîrgu Ocna, Periprava etc. Așa au apărut marii mucenici ai timpurilor noastre prin care Dumnezeu a lucrat pe pămînt, Valeriu Gafencu, Iustin Pîrvu, Petre Țuțea și alții.

http://www.fericiticeiprigoniti.net/

Oameni care s-au opus regimului și au învins. Și în Ucraina sînt oameni care au refuzat să lupte în războiul străin, și suferă din asta dar vor fi răsplătiți.

Rugam

Și astăzi sînt omorîți creștinii in Siria, și toată lumea bună tace deoarece nu i-a omorît regimul lui Assad ci insurgenții susținuți de alții.

http://ortodox.md/monitorizarea-presei/comentariul-unui-preot-ortodox-din-sua-despre-uciderea-crestinilor-din-siria-si-irak/

Anume în vremuri grele se nasc oameni mari.

Să fim tari în credință și Dumnezeu ne va ajuta.

 

 

 

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole