Viitorii oligarhi ai Moldovei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fără îndoială că odraslele oligarhilor studiază în cele mai de prestigiu şcoli. Ş-aici nu mă refer doar la oligarhii din Republica Moldova.

Însă un lucru pare deranjant – când ţara în care te-ai născut e cea mai săracă din Europa, e de domeniul “obrazului” să-ţi permiţi astfel de lux. Şi culmea, să nu arăţi măcar un gram de modestie.

Pe de altă parte, această afişare a luxului se poate asocia cu o transparenţă. Măcar aşa mai vedem şi noi unde pleacă banii noştri, a contribuabililor.

Oh da, cred că v-aţi dat seama că scriu despre odraslele lui Filat şi Plahotniuc, care studiază în prestigioasele şcoli elveţiene.

N-o să dau detalii despre sumele exorbitante puse la bătaie, deoarece au spus-o foarte bine cei de la Adevărul.

O să mă rezum doar la faptul că viitorul Moldovei pare a fi pe mâini bune. Aceşti copii, şcoliţi în Elveţia, vor aduce un suflu european ţărişoarei noastre. Cunoştinele acumulate acolo vor fi de bun augur în a transforma Moldovioara asta într-o mică Elveţie.

Însă, totuşi, una mă îngrijorează – să nu aibă şi ăştia mania banilor precum părinţii lor, c-apoi nu mai ieşim din sărăcie încă vreo 30 de ani.

Sau poate mai mulţi…

Căci, Doamne fereşte, de astfel de nepoţi…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole