Viitorii oligarhi ai Moldovei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fără îndoială că odraslele oligarhilor studiază în cele mai de prestigiu şcoli. Ş-aici nu mă refer doar la oligarhii din Republica Moldova.

Însă un lucru pare deranjant – când ţara în care te-ai născut e cea mai săracă din Europa, e de domeniul “obrazului” să-ţi permiţi astfel de lux. Şi culmea, să nu arăţi măcar un gram de modestie.

Pe de altă parte, această afişare a luxului se poate asocia cu o transparenţă. Măcar aşa mai vedem şi noi unde pleacă banii noştri, a contribuabililor.

Oh da, cred că v-aţi dat seama că scriu despre odraslele lui Filat şi Plahotniuc, care studiază în prestigioasele şcoli elveţiene.

N-o să dau detalii despre sumele exorbitante puse la bătaie, deoarece au spus-o foarte bine cei de la Adevărul.

O să mă rezum doar la faptul că viitorul Moldovei pare a fi pe mâini bune. Aceşti copii, şcoliţi în Elveţia, vor aduce un suflu european ţărişoarei noastre. Cunoştinele acumulate acolo vor fi de bun augur în a transforma Moldovioara asta într-o mică Elveţie.

Însă, totuşi, una mă îngrijorează – să nu aibă şi ăştia mania banilor precum părinţii lor, c-apoi nu mai ieşim din sărăcie încă vreo 30 de ani.

Sau poate mai mulţi…

Căci, Doamne fereşte, de astfel de nepoţi…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole