Unirea sufletelor fraților, unire …

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Suntem un popor dispersat și maximizăm utilitatea individuală ci nu utilitatea întregii societăți. Această lipsă de solidaritate socială care este puternic infiltrată în conștiința popoarelor scandinavice, francez și german, este un motiv fundamental pentru care încă suntem catalogați ca țară under-developed, developing, tiers etat etc.

Desigur că ieri ca și orice moldovean îmi doream câștigul celor de la Zdob și Zdub. Bine, poate am pierdut pe scenă dar am câștigat încă un pas micuț spre consolidarea sociețății. Importanța evenimentelor ce unesc toți moldovenii sunt de importanță crucială, astfel punem cărămidă la construirea capitalului social.

Parisul este des vizitat de delegații oficiale din R.Moldova. Iar, unii dintre noi, ca lideri ai diasporei moldovenești avem acces mai personal către ei. De ce vă spun toate astea? Simplu, după ce s-a finisat ziua de muncă preconizat în program, am alergat toți împreună să vizionăm eurovision-ul. Nu mai conta, ce vârstă ai, ce cont bancar sau poziție ai în guvern, toți stăteam cu sufletul la gură și îi convingeam pe francezi să voteze pentru noi, le explicam unde e Moldova etc. Ce a făcut ieri Zdob și Zdub a făcut ca moldovenii să se simtă mândri de ei și să coaguleze societatea.

Noi, asta avem nevoie, să ne unim de mai multe ori sub un singur scop. Însă nu pentru a vărsa sute de litri de bere și vin dar pentru a lupta, fie și imaginar, pentru un singur scop.

Zdob și Zdub, mersi pentru că ne faceți să ne simțim mândri de noi, atât acasă cât și peste hotare.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii