Toți îl cunosc pe Ghimpu…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nimeni nu o cunoaște pe dna Bacalu, așa s-a exprimat omul cu operații la cap, cu o carieră profesională amărâtă de care mi-ar fi rușine să spun că e președintele meu, omul cunoscut în lumea politicului Clown. Acest individ care a îndrăznit să o jignească pe dna Bacalu afirmând că nimeni nu o cunoaște, e tot același care acum ceva timp avea șanse să devină președinte. De ce un ratat profesionist ca Ghimpu poate deveni candidat la președinție, iar dna Bacalu, un economist profesionist desăvârșit nu poate.

Poate că numele dnei Bacalu nu stă pe limbile tuturor cetățenilor, e și specific moldovenesc pentru că societatea noastră reține mai rapid numele bufonilor ca Ghimpu decât profesioniștilor ca Bacalu.

Dna Bacalu este șefă de misiune la Fondul Monetar Internațional. Acest post este visul oricărui economist de la Harvard, Princeton, MIT. Selecția pentru un post la început de carieră în FMI este atât de dură încât doar câțiva dintre cei mai buni doctoranți din școala unde învâț, Paris School of Economics (a 20-a în lume), ajung la interviu, nici nu mai pomenesc despre angajare. Dacă ai un job la FMI rezultă că ai talent. Atunci imaginați-vă cât de competent trebuie să fii să devii un șef de misiune? Această doamnă a avut mai multe întâlniri cu prim-miniștri și miniștri decât Ghimpu în toată viața lui înmulțit cu 14. Pe lângă toate astea, unele din sarcinile unui șef de misiune este să reformateze economia unei țări, eliminând acele impedimente în calea creșterii economice. Aceasta doamnă este omul perfect pentru reformatarea economiei naționale.

Acum întrebare: de ce acest clown a cerut timp pentru a se documenta despre un profesionist-exemplu?

Dna Bacalu – sunteți un adevărat model de urmat

Dnule Ghimpu – toți te cunosc, până și oile din satul bunicii

Comentarii