Tinerii Moldovei merg la București. Hai și tu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acesta este un articol care vă cheamă să participați la Marșul pentru Basarabia din 12 noiembrie, la București. Însă am vrut să-l fac într-un stil mai diferit de agitpropul tradițional, cu care este inundat spațiul mediatic ori de câte ori se organizează o manifestare publică și organizatorii doresc să strângă cât mai multă lume. Dacă acest articol ar fi unul din ele, probabil v-ar fi vorbit de datoria voastră ca români de a vă solidariza cu cei de peste Prut, de a transmite un mesaj clasei politice etc. Dar nu despre asta am să vă vorbesc aici.

Totul este mult mai simplu. Vino la București pe 11-12 octombrie, dacă:

1. N-ai văzut niciodată Bucureștiul și ai vrea să-l vizitezi. E un oraș foarte frumos, iar voluntarii din „Acțiunea 2012” vor fi mai mult decât bucuroși să te ghideze prin splendorile sale.
2. Ai văzut deja Bucureștiul, dar ți-a plăcut atât de tare încât ai vrea să-l revezi.
3. Ești microbist și dorești să vezi pe viu meciul România-Ungaria, însoțit de o galerie impresionantă de câteva sute sau chiar mii de colegi.
4. Nu ai interacționat mult cu românii de peste Prut și îi socoți străini sau simți o oarecare distanță față de ei. Sunt convins că acolo, la București, vei cunoaște mulți oameni minunați din anturajul voluntarilor noștri și nu doar, și te vei întoarce din această scurtă călătorie gândind cu totul altfel.
5. Ai participat la una din Școlile de Cultură și Afirmare Românească și ai dori să-i cunoști mai îndeaproape pe care care au făcut posibile și reale toate școlile, marșurile, caravanele și campaniile de informare organizate până acum.
6. Îți place să călătorești activ și dorești o scurtă imersiune în viața bucureștenilor. Trebuie de menționat că voluntarii „Acțiunii 2012” din București vor oferi cazare; astfel, vei avea parte de un contact cu adevărat etnografic cu micul Paris.
7. Vrei să vezi un tricolor lung de 300 m, cel mai lung tricolor din lume, desfășurat pentru prima dată pe 14 septembrie, la Chișinău.
8. Pur și simplu dorești să petreci un weekend mai puțin obișnuit. Vei veni de acolo cu rucsacul plin de amintiri și vei avea material de postat pe facebook pe cel puțin o săptămână înainte.

Dacă te înscrii până pe 6 octombrie, cu doar 550 MDL poți primi un pachet ce conține autocar tur-retur, cazare la voluntarii din București, excursie prin Centrul Istoric al Bucureștiului, vizita la cele mai importante muzee, bilet la meciul România – Ungaria și Marșul pentru Basarabia, la care se anunță să vină peste 15 mii de oameni. Detalii organizatorice și formularul de înscriere îl găsești aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole