Teoria prostiei sau o guvernare demnă de toate greblele în care calcă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Asistăm astăzi la un colaps fără precedent al imaginii guvernării actuale. Dacă am fi să comparăm actuala situație a alianței de integrare europeană am putea-o asemui doar cu cea a PDAM (agrarienilor) din 1998 cînd au pierdut orice urmă de încredere.

Este un lucru cert că astăzi să fie declarate anticipatele frumoșii ăștia de la guvernare (PDM, PLDM, PL) + PCRM au toate șansele să nu treacă pragul electoral. Asta dacă Ciocan nu va mai frauda incă o dată întreg sistemul.

Cum s-a ajuns pînă la acest punct?

Așa numita Istorie de succes a Moldovei pe calea integrării(Success story of Moldova) prin care încercau să ne dopeze sursele media loiale guvernării s-a dovedit a fi un fals. Unul din cel mai mare falsuri, comparabil poate cu miliardul de euro furat din buzunarele noastre ale tuturor. De fapt toate evenimentele acestea au fost strîns legate între ele, de la încurajările deșarte din partea diferitor oficiali europeni prost-informați sau rău intenționați, guvernării liberale au început a-i crește coarnele cu care nu se sfia să se laude.

Guvernarea nega orice critică sau orice sfat chiar și pe ton prietenesc venit din afara găștii lor, Nici un fel de părere de expert sau societate civilă nu mai avea trecere în fața guvernanților, se ignora orice fel de lege sau bun simț. Peste tot ce se făcea se căuta doar interesul propriu și eterna căutare de dușmani (veșnica mînă a moscovei care fură asfaltul și truchează licitații în toate raioanele Moldovei) și oameni de o altă părere decît cea a lor. S-a simțit bine guvernarea liberală pînă acum, orice i se ierta, orice abatere i se permitea, de nimeni putea să nu asculte și să ignore părerile a mii și milioane de cetățeni. Toate acestea au fost posibile datoritî sprijinului necondiționat al factorilor externi, al partenerilor de dezvoltare care nu aveau cum să nu observe numeroasele încălcări și grosolana corupție care se dezvolta sub acoperirea (krîșa) care le-o țineau partenerii. Nu vreau acum să le reproșez multe partenerilor acestei guvernări, nu este UE-ul de vină pentru potlogarii care acest popor i-a votat și tot acest popor măligos nu are nici cea mai mică voință să dea jos hoții și să organizeze o revoluție. Partenerii erau și ei șantajați în permanență de către guvernarea aceasta, sintagma-cheie sau un fel de abracadabra cu care li se permitea totul era: Dacă nu ne susțineți pe noi (hoții) atunci la putere vor veni comuniștii!

Și funcționa, și veneau bani, și se făcea ceva superficial și se arăta la toate media cum au mai dat mîna acolo și cum au mai contractat niște bani pentru reforme de tot tipul. Iar în timpul acesta se fur BEM-ul, se vindea Aeroportul, se ascundea crima de la Pădurea Domnească etc. Dar se accepta toate astea sub principiul Они сволочи но это наши сволочи (they are basters but our busters).

Și totuși am ceva de le reproșat partenerilor care s-au făcut că plouă și nu vedeau crimele guvernării contra poporului. Tot ce făceau vasalii ei știau foarte bine, știau foarte bine despre împărțirea „conform algoritmului alianței” a tot și toate în țara asta (pînă și școlile și grădinițele,poliția și procuratura), lucru care ar fi de neconceput în țara lor; știau de mega-corupția care se dezvoltă sub auspiciile guvernării, știau de procuratura marionetă, de bem de miliarde etc. Despre toate acestea se știa, dar s-a tăcut, nu le-au dat peste mîini și acum se cam tem de ceea ce au creat.

Se cerea urgent un fel de contra-forță dar nu de stînga, și iată a apărut DA-ul. Ceva care este contra guvernării dar este conform vectorului și vine cu mesajul că vor realiza mult mai bine și onest integrarea europeană. Vine acum cînd întreg vectorul european a fost compromis de guvernanți, poate fi un colac de salvare.

Guvernarea s-a comportat ca un copil prost crescut dar care a simțit că este cineva care îi va bate pe toți în jur, deci a putut să facă orice, a mărit tarife, a furat Căile Ferate și au organizat șmecheria cu trenurile noi care ard în permanență și în fond îs aceleși trenuri vechi, au scuipat pe interesele fermierilor moldoveni prin politica proastă. Nimeni nu le putea face nimic, (nici procuratura nici CNA-ul nici poliția) trăiam și trăim în țara paradoxală unde fiecare om știe că miliardele au fost furate de guvernare și nici un exponent al guvernării nu este tras la răspundere.

Struna este întinsă dragii mei, și degrabă se va rupe cu mult sunet, căderea lor este doar o chestiune de timp. Au dezamăgit pe toți, poporul, biznesul mic și mijlociu, partenerii de dezvoltare, pe toți. Unica ce le mai rămîne este să joace iarăși sperietoarea cum că Moldova își va schimba vectorul, in acest sens deja ne rod urechile analiștii plătiți de guvrnare. Cel mai grav este faptul că cîinii tutbați (jurnaliștii) plătiți de guvernare să latre pentru regim și să ne mintă sînt plătiți totdin banii noștri furați, banii cu care ne ridică tarifele și scumpesc serviciile, noi plătim pentru ca să fim mințiți și furați în continuare.

Sincer sper ca această clică incompetentă și îngîmfată să fie debarcată de la putere, atît exponenții principali numele cărora se vehiculează intens cît și valeții acestora care au fost cumpărați și puși la locuri bănoase în fotolii de primari de capitală și alte funcții în care se spală bani la negru. Dacă vor rămînne, vor călca iarăși înn greble, căci cum se spune din bătrîni prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul. Sau Lupul păru-și schimbă dar năraavul ba.

Ați văzut ce tare s-au speriat guvernanții? Chirtoacă a doua zi după protestul DA (adică luni 05.10.15) ședea speriat de zicea că a crezut că e unnou 7 Aprilie, adică pînă mai ieri considera 7 Aprilie o minune de revoluție a demnității iar acum se teme de o nouă revoluție a demnității. Iată fața lor.

Toate bune dragii mei.

steag_rep_md

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole