Sufletul meu e… România !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Evident, România mare…

Cu Basarabia, inclusiv Ismailul, Chilia şi Cetatea Albă, cu Bucovina de Nord, inclusiv Cernăuţiul, cu Dobrogea de Sud (Cadrilaterul), inclusiv Dârstor şi Bazargic.

Ştiu, ştiu, că e de domeniul fantasticului, mai ales că noi românii mereu am fost ciopârţiţi de vecini, cu ajutorul “marilor puteri”, care nu-şi doreau în Europa de Sud-Est, un stat mare şi puternic.

Dar, măcar să visăm frumos şi să trăim cu ideea (împăcarea) cu românii îşi cunosc limitele, atât cultural, cât şi teritorial.

Acum însă, să revenim la ideea din titlu. Ş-aici o să purced, afirmând că cel mai dureros lucru este atunci, când visul de mai sus este spulberat de proprii concetăţeni, care, ori din lipsă de cunoştinţe istorice, ori din convingeri false, alimentate de duşmanii acestei naţiuni, îşi fragmentează propriul popor, construind iluzii de cvasi(pseudo)naţiuni, diferite una de alta.

Şi ce-i mai rău, că aceşti cetăţeni “corup” tineretul cu diverse şmecherii, în special daruri scumpe.

Astfel, un exemplu concret, poate servi următoarea imagine:

Acest aşa-zis concurs este promovat de partidul democrat, majoritatea membrilor căruia ştim cum mănâncă adevărul istoric.

Într-un final, pot afirma cu certitudine că există foarte mulţi tineri, care în speranţa de a se căptuşi cu-n aparat foto performant, sunt gata să-şi vândă şi sufletul… român!

 

P.S. Înţelept mai scria Vergiliu – Fereşte-te de greci, chiar şi atunci când îţi fac daruri!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole