STAŢIA DE EPURARE SURUCENI ÎN ATENŢIA MITROPOLIEI

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un grup de 25 de enoriaşi ai Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Suruceni au semnat ieri o scrisoare în adresa Mitropolitului Chișinăului și a întregii Moldove Vladimir cu următorul conţinut:

„Înaltpreasfințite! Rugăm cucernic să luați măsurile potrivite pentru a ne ajuta să schimbăm locația stației de epurare din satul Suruceni, care e proiectată nu departe de Mănăstirea „Sfîntul Gheorghe”. Stația se află chiar în preajma drumurilor care duc spre mănăstire și mirosul urît răspîndit va jena creștinii care merg la rugăciune. Însăși construcția inginerească e pusă la cale doar la cîțiva pași de o Răstignire și de cea mai veche fîntînă din sat. Poate oare fi binevenită măcar alăturarea închipuită a sfintei cruci și a sfîntului locaș cu o întreprindere urîtă prin ființa ei? Nu sîntem împotriva proiectului de canalizare, propus de primărie, dar s-ar cuveni ca stația să se afle mai departe de sat și de locurile cinstite.

Alăturat, Vă trimitem și o informație despre proiect.

În nădejdea unui ajutor din partea Dumneavoastră, cu închinăciune și urări de bine, supușii Bisericii ortodoxe creștine, între care cei mai în vîrstă locuitori ai satului Suruceni”

Comentarii