Se dă pâine şi salam

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sau nici măcar. Atunci cu atât mai mult nu înţeleg rostul intitulării demonstraţiei electorale a comuniştilor drept „marş social”, precum nu înţeleg nici atitudinea Unimediei care a scris „marş” cu literă mare în ştirea difuzată astăzi. Ce mare scofală cu marşul ăsta? Înţeleg foarte bine că orice pretext e bun pentru a mai stoarce puţin din atenţia poporului care şi aşa, românesc fiind, este predispus să se plângă. Dar la ce bun o demonstraţie în care mai mulţi plângăcioşi s-au adunat pentru a spune că viaţa e grea. Mai înţeleg şi că pcrm vor să se facă auziţi, la fel cum au vrut să se facă auziţi de 9 mai când au defilat cu drapelul unui stat străin, adică rus („Huooo, anti-stataliştilor!”, le-aş zice, dar mai bine nu). Dar de ce să acuzi, în lipsa probelor, că Alianţa a ajuns la guvernare în baza falsificărilor şi mituirilor, după multe luni trecute de la alegerile autumnale? Probabil tot pentru că se apropie 5 iunie.

În altă ordine de idei, unde au dispărut pomenele electorale ale comuniştilor şi demonstraţiile cu adevărat sociale, cu salamul de 50 de bani şi pâinea de 10? Sau o fi vreun mesaj ascuns al comuniştilor că de atâta greu în ţară, şe-a sărăcit şi lor bugetul destinat pomenilor creştineşti şi anti-civice?

Ce vremuri am ajuns…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu

Român din Moldova. Absolvent al liceului româno-francez "Gh. Asachi" din Chişinău. Licenţiat în Sociologie (Universitatea București). Master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA, Bucureşti). Responsabil de proiecte la Departamentul...

Ultimele articole