Regele Mihai I – românul sec. 20

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Şi 21…

Astăzi Măria Sa a atins vârsta de 91 ani. Deşi românii îl aclamă, ori de câte ori acesta apare în mijlocul lor, problema regalităţii pare a fi în hibernare. Politicienii nu-şi doresc un suveran, temându-se pentru pierderea surselor de venit.

Consider că forma de guvernământ actuală a României nu este una legitimă şi nu are temei istoric. Republica a fost introdusă de comunişti (Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu), marii criminali ai celei de-a doua jumătăţi a sec. XX.

Revenind la Mihai I şi la soarta acestuia, precum şi la simpatia românilor de pretutindeni, vizavi de personalitatea sa, pot afirma că anume dânsul merită titlul de – cel mai mare român al secolului XX.

A fost capul României Mari timp de trei ani, a îndurat ororile celui de-al doilea război mondial, a îndurat venirea comuniştilor şi umilinţa abdicării, a trăit decenii în exil, a fost interzis în repetate rânduri de Iliescu să intre pe teritoriul României. Şi totuşi, a iertat şi a mers mai departe, gest care l-a transformat într-un simbol al românilor!

P.S. La Mulţi Ani, Maiestate!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole