Publika și-a pus deontologia în poze necuviincioase. Vezi de ce!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Bravo, duminica aceasta, cei de la Publika TV au reușit să-și pună deontologia profesională în genunchi (și în alte poziții necuviincioase). Nu din cauza subiectului abordat (mă rog, e treaba fiecărui post cum își mărește ratingul), ci din cauza comportamentului care ne amintește mai mult de stilul „kolhoznic” a celor de la NIT.

Ceea ce s-a întâmplat la emisiunea „Vox Publika” nu poate fi numit nici măcar propagandă sau manipulare, pentru că aceste tehnici presupun o minimă delicatețe și cel puțin o aparentă corectitudine. În cazul de față, emisiunea a fost făcută de-a dreptul din topor. S-a creat senzația că elaborarea talk-show-ului a fost lăsată pe seama dereticătoarei Baba Frosea, pentru că duminica jurnaliștii de la PublikaTV erau plecați la odihnă.

Păcat, începutul a fost promițător. Orice jurnalist începe a degrada în ritm alert când banii lobbiștilor devin mai importante decât respectul elementar față de telespectatori.

Despe aceeași emisiune a scris și Andrei Fornea

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole