Poliţia îşi răscumpără maşinile noi, preţul reformei – me*tura comercială

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se întîmplă exact cum am spus. reformele care ni se bagă pe gît nu fac altceva decît să transforme totul în comerţ şi consum. Relaţii pure de piaţă.
Devin comerciale şcolile, spitalele şi poliţia noastră care ne apără.
Am scris într-un articol recent despre faptul cumpărării şi dotării poliţiei rutiere cu maşini noi. Maşini cumpărate la preţ dublu decît cel de piaţă, şi maşini care au luat banii de la şcolile care se închid pe la sate, de la copiii care aşteaptă medicamente prin spitale, de la medicii care stau fără salarii. Însă maşini care trebuie ascunse cît mai bine să fie spioane după proprii cetăţeni. Aceste maşini reprezintă în termeni economici nişte mijloace de cîştigare a banilor. Mijloace pentru care s-a efectuat o investiţie. Şi aşa cum în vărful piramidei nu avem specialişti sau profesionişti ci nişte comercianţi ordinari sau cel mult contabili aceştia ştiu că investiţia trebuie să se recupereze.
Maşinile pentru care s-au investit bani au intrat într-un joc, într-un plan de afacera sau proiect căruia i-a fost calculat şi un termen de recuperare şi sigur că şi un profit. Me*tura a devenit una comercială care trebuie să scoată cumva banii investiţi în ea.
Mă miră cît de răbdători sînt oamenii la noi, ne prostesc din ochi cum se spune pe loc drept şi ne iau banii. Dacă mai demult maşinile poliţiei erau de ici pe colo acum îs în fiecare metru patrat. Fiecare sector este împărţit între zone de răspundere(mulgere). Cel mai interesant este motivaţia pe care o dau oficialii la cel mai înalt nivel; cică avem dreptul să oprim cu motiv şi fără motiv doar că ni s-a părut că maşina este una suspectă, sau nu doar maşina dar şi şoferul dacă are o faţă mai suspectă poate fi oprit şi cercetat de ce este aşa de suspect. Nu ştiu dar am impresia că domniţa care a răspuns de la ministerul de interne în reportajul de mai jos nu prea are ideie de ce e aia lege şi care este rolul poliţiei.
Dar iată că se mai taie o panglică se mai dau nişte maşini noi la poliţie ca să-i transforme din poliţia rutieră în me*ura comercială, şi nu îs vinovaţi băieţii care lucrează acolo, îşi cîştigă şi ei o bucăţică, aşa este sistemul, pînă la urmă şi pe ei îi vor decima de vre-o 7 ori, dar asta mai tîrziu.
Am prezis despre legea prostească contra invalizilor şi anularea gradelor de invaliditate şi că aceasta va deveni una comercială

http://vox.publika.md/social/reforma-contra-invalizilor-toti-trebuie-sa-munceasca-si-sa-plateasca-statului-378621.html

şi aşa şi a fost, deja au fost prinşi netrebnici care scoteau bani pe această filieră.

http://jurnaltv.md/#vindeau-invaliditatea-7864485

Am prezis că maşinile vor fi obiect de comerţi şi se va porni o campanie aprigă de colectare a banilor pentru ele şi aşa şi a fost, am mai prezis despre legea NeoDiscriminării şi că aceasta va deveni una punitivă şi aşa şi este. Deja mă cam tem să mai scriu multe lucruri căci aşa şi se întîmplă.
Nu de alta dar le-am ghicit logica meschină pe care o au cei care ne conduc.
Iată mai jos linkul despre m*tura comercială care poate opri pe oricine oricînd şi oricum.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole