Plecăciuni, dragă Vinule!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Licoarea lui Bacchus este mult mai mult decât o simplă băutură pentru moldoveni. Este un adevărat simbol al acestora. Este principala bogăţie a acestui “neam”. Este pârghia ce contribuie la închegarea tradiţiilor şi obiceiurilor lor.

Totodată, este un motiv al tuturor relelor, certurilor, agresivităţilor, bătăilor, etc. Sub influenţa vinului se produc nenumărate accidente rutiere, se omoară oameni, se violează copii, etc. Bine, asta când vine vorba de exagerare, dar una s-a dovedit la moldoveni – vinul este un drog, măsura căruia este greu s-o limitezi.

Există şi moldoveni care ţin piept acestui drog, ba mai mult, aceştia consideră că vinul este un produs agroalimentar, care este benefic şi necesar vieţii cotidiene. Din această categorie de moldoveni fac parte în primul rând guvernanţii, care au şi adoptat, în acest sens, un proiect de lege.

Există însă “oameni”, de obicei vest-europeni, care ne plasează în rândul celor mai alcoolici pământeni. Să se bazeze oare aceştia pe cantitatea vinului sau au alte criterii?

Cert este, că actuala guvernare preferă un popor alcoolic, un popor care mai mult să bea şi mai puţin să gândească, un popor turmentat şi visător în… integrarea europeană.

P.S. Căutaţi diferenţele dintre actualul sistem şi cel sovietic…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole