Pentru câţiva “români” tâmpiţi, suferă 4 milioane…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ştiu că risc să fiu iar luat “în furci” de cititori (în special comentatori), dar nu pot ignora unele mesaje şi basta.

Carevasăzică, după cum scriam anterior, citesc toate comentariile voastre, ale cititorilor. Din păcate, nu răspund la 99 % din ele, deoarece ar trebui să stau non-stop în faţa comentariilor, mai ales că sunt unii aşa-zişi provocatori, care dau impresia că au aptitudinea numai să comenteze.

În fine, unde voiam de fapt să ajung. Apoi iată, sunt câţiva comentatori (provocatori sau cum vreţi să le ziceţi) care după felul de a scrie par din dreapta Prutului, adică români din România. Şi ce-i deranjant, că ăştia-i fac “cu ou şi oţet” pe ăştia din stânga Prutului, adică români din Republica Moldova.

Mai mult ca atât, ăştia (primii) nici nu ne zic români, ci moldoveni sovietizaţi, rusificaţi, proşti, needucaţi, altfel spus – nişte corcituri nedemne de poporul român.

Ei bine, nimeni nu neagă c-ar fi şi din ăştia, aşa cum sunt şi prin celelalte părţi ale României (ş-aici, ca şi-n RM, BAC-ul este o dovadă vie – în jur de 50 % promovabilitate).

Şi totuşi, nu prostia mă interesează pe mine, ci aroganţa unor, după cum spuneam în titlu, români tâmpiţi, care supraîncarc internetul cu mesaje antimoldoveni şi antiunionism. Ca să vezi, ei nu au nevoie de nişte mancurţi săraci şi înapoiaţi.

Şi iată, tocmai ca un răspuns la aceşti tâmpiţi (iertatu-mi fie epitetul, dar altul n-am la îndemână), se răzvrătesc alţi tâmpiţi, deja din partea stângă a Prutului.

Deja consecinţele acestor interminabile discuţii sunt cât se poate de clare.

Doar că, concluzia e una – din cauza câtorva tâmpiţi (atât din dreapta, cât şi din stânga Prutului), suferă aproximativ 4 milioane de oameni, locuitori ai Republicii Moldova, care au şansa de a se integra în Uniunea Europeană, inclusiv uni cu România.

 

P.S. Un sfat (apel) către unioniştii activi – închideţi-le pliscul acestora, pentru a vă duce scopul (idealul) la bun sfârşit…

Imagine: perusiimulticolori.blogspot.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole