O lacrimă pentru deportaţi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Şi un mic omagiu…

Astăzi, în faţa primăriei din Sadova (Călăraşi) a fost sfinţit monumentul dedicat deportaţilor.

Zeci de săteni s-au adunat pentru a asista la slujba preotului şi a comemora cele câteva zeci de deportaţi din anii 50 ai secolului trecut în neagra Siberie.

La ceremonie au asistat şi câţiva oameni din politica mare, cum ar fi Ghimpu şi Untilă, inclusiv preşedintele organizaţiei teritoriale a PL din Călăraşi (numele căruia, din păcate, mi-a scăpat).

Regretabil este, că la acest ritual n-au participat alde Filat şi gaşca lui, care se autointitulează adevăraţii iniţiatori şi promotori ai comemorărilor deportaţilor.

Şi mai regretabil este, că la acest ceremonial nu s-a văzut prezenţa săteanului-deputat Dodon, care, de altfel, nu ratează nicio ocazie în a-şi etala mutra politică (a se citi scârboasă).

Se vede că în suflet a rămas tot comunist (sau ce mai – ori comunist, ori socialist, tot o …).

Dar să lăsăm în plata Domnului pe aceşti făr-de-inimă şi să aprindem o lumânare în memoria celor care-au rămas pe veci acolo, departe de ţărâna natală.

Mă închin!

 

P.S. Îmi cer scuze pentru calitatea video, dar aşa-i când filmezi o dată-n an (ş-atunci cu un aparat de 2 bani)…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole