Nu există nici o lege în Chișinău, Chirtoacă este marele țar și dictator

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aflăm cu stupoare că primăria nu este deloc deranjată de problemele locuitorilor capitalei și nici nu mimează măcar un dialog sau hotărîre de problemă. Autobuzele și troleibizele sînt arhipline, năduful este insuportabil, dimineața acei care locuiesc mai departe de stațiile terminus, la a 2-a sau a 3-a stație pe traseu n u mai au nici o șansă să ajungă în năuntru fără a da puternic din coate în ceilalți oameni. Foarte mulți locuitori întîrzie la lucru. Se laudă funcționărașul ăla de la primărie care e glavnîi pe transporturi că în aceste 2 zile de grevă a rutierelor, troleibuzele și autobuzele și-au mărit veniturile. Nu știu pe cît e de drept, însă cunosc de la un taxist că firmele de taxi au cele mai bune zile acum, au făcut comenzi de 3-4 ori mai multe. Cunosc colegi care în aceste zile au venit la serviciu cu taxiul că nu le-a mers să trăiască mai pe la stațiile terminus și nici nu e traseu de troleu sau autobis la ei.

http://protv.md/stiri/actualitate/primarul-a-decis-sa-scoata-rutele-de-microbuz-din-capitala-ce—620471.html

La noi în capitală Chirtoacă face legea. Nu are el nevoie de nici un fel de consiliu sau să se consulte cu cineva. La fel ca multe alte decizii le face cu pafosul său știut de toți de a aduna presa loială și a face declarații bombă visate peste noapte. Deci Kirtoca a decis pentru toți că el nu vrea să vadă rutierele și atîta tot. Ca motiv a spus că au fost accidentele celea în care au suferit oamenii. Domn Kirtoca, dar oare mașinile obișnuite mai puține accidente fac zilnic? Poate le interziceți și pe astea?

Nu vreau să fiu categoric ca edilul, poate trebuie scoase poate nu, trebuie analizat de la caz la caz, de făcut un studiu amplu, de discutat cu societatea și de propus soluții, decizii de astea la fierbințeală decise undeva într-un beci de partid la Colonița nu sînt normale.

Știți care este paradoxul situației? Marea majoritate a locuitorilor sînt direct afectați de această situație, cei mai mulți îs pasagerii care sînt omani simpli majoritatea fără mașini personale dar și angajații acestor rute care vor forma o armată de cîțiva mii de șomeri foarte curînd la kaprizul lui Kirtoca. 

Și priviți cît de lejer a hotărît acest ins incompetent soarta atîtor oameni, fără nici o îndoială, fără nici un regret de soarta lor și a celor care vor trebui să ajungă cuva la lucru și acasă. A spus cîndva un mare gînditor că: Doar atunci îți vor arăta liberalii fața lor adevărată cînd vor ajunge la putere, nu vor avea nici o scrupule, nu vor avea nici o opreliște morală sau psihologică, unicul scop al lor va fi accederea și rămînerea la putere.

Avem o problemă în acest sistem. Nu există lege, și aceasta este făcută de cine apucă. Nu există nici o siguranță a zilei de mîine, orice afecre mică sau mijlocie poate fi foarte ușor înăbușită sau preluată de către Kirtoci aflați la diferite nivele de decizie și cărora pe diferite motive nu le-ai intrat pe plac.

Și care sunt consecințele? Oamenii îmbulziți în transportul municipal care nu face față. Și asta Atenție! în mijloc de vară cînd mulți îs plecați în vacanțe, nu avem elevi și studenți. Dar ce va fi la toamnă?

Ambuteiaje kilometrice în unele intersecții la care nu mă așteptam să le văd, de ce?, fiindcă mulți care circulau cu rutierele au mașini personale pe care le lăsau acasă iar acum sunt nevoiți să le ia. Multe taxiuri pe drumurile capitalei iarăși ca o reacție la lipsa rutierelor. Problemele s-au agravat. Iar primăria își scarpină ceafa. 

Domnilor legiuitori ai capitalei, majestatea ta mare Țar de Chișinău și atot-știitorule Chirtoacă. Găsește te rog o soluție rezonabilă și nu le arăta la toți spectacolul în care tu vei fi mare și tare și vet tăia cu sabia pe toți. Nu ai dreptul să decizi fără a te consulta cu oamenii direct afectați de aceasta. Și nu se discută cu oamenii cu toane de tipul: Proștilor fac ce vreau cu voi că eu îs Țarul.

Să le dăm voie să aibă tarife de 5 lei, vor avea atunci bani și de mașini mai bune și de șoferi mai disciplinați și de locuri doar pe scaun.

Bucuria cea mare acum este a minorității care circulă cu mașinile și treabă nu are cu aceste rutiere decît în trafic, și dacă îi vede eliminați consideră drept o mare ispravă, o minoritate în mare parte din funcționărași de stat îmbogățiți peste noapte cu noua putere, o minoritate foarte infiptă în ale net-ului și foarte strigătoare, nu mai mult de 5% dar care pretind că au dreptul de a decide pentru toți 100%.

Cine face totuși legea în capitală? Ce va mai visa mîine țarul Chirtoacă? Pe cine va mai interzice? El merge cu mașina, nu are treabă cu oamenii simpli.

Fața liberalilor.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole