Nevoia de a fi în centrul atenţiei sau #FBflood

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fiecare din noi are în lista sa de prieteni 1 sau 2 sau 222 sau 5000 de prieteni pe facebook ce zilnic , fiecare oră
Oricând postează imagini sau stări depresive sau din contra mai fericite pe Facebook, astfel Formând un #FBflood, ce deranjează atât ochiul celor ce nu pun imagini cum şi-au tăiat degeţelul, atât şi a celor care pun imagini că s-au tăiat la alt degeţel. Acest curent de Homo Facebookiens a apărut odată cu începutul Facebook-ului în Moldova şi cauza căruia e nevoia de a fi în centrul atenţiei.
Aceşti Homo Facebookiens dau dovadă zilnic de simptome cum ar fi:

  • Poze Duck-Face
  • Poze care redau locul în care se află
  • Stări depresive şi sentimentale
  • Întrebări fără sens
  • Trecerea bruscă de pe Mesaje Private pe actualizări de stări
  • Poze sau video care redau durerea sau fericirea prin care trec

Ş.A

Nu întâmplător nu am menţionat Check-in-urile, deoarece ele sânt o temă aparte şi un subiect pentru următorul articol.

Homo Facebookiens se împart în 2 categorii

  1. Populari
  2. Încearcă să fie populari

Acei populari deobicei au peste 1000 de prieteni şi peste 15 actualizări de status zilnic care deobicei întotdeauna nu păstrează o oarecare logică şi nu sânt legate.
O dată în 2 zile ei (ele) dau marelui Facebook câte o poză cum ei se simt în rol de desfundător şi o dată în săptămână- desfundător într-un club

Acei nepopulari deobicei au sub 1000 de prieteni pe care singur(ă) i-a invitat în lista sa de prieten şi peste 20 de actualizări în primele săptămâni, apoi numărul lor scăzând dramatic din lipsa marelor like-uri. Deobicei sânt persoane care se pozează în orice loc nu ar fi, să fie şi la cimitir, ei se fotografiază.

Unii Homo Facebookiens se lasă pradă furtului de date de caracter personal, dar n-avem ce face cu asta, deoarece, când ne înregistrăm pe FB e scris cu litere mari şi clare „Orice fişier uploadat pe Facebook, devine proprietatea Facebook” sau sânt daţi ca eroii unei postări pe MGB.

Săptămâna trecută am fost la Radio Moldova în direct cu Daniel Vodă şi încă 3 invitaţi la emisiunea „Forţa Junimii” unde am vorbit despre capcanele şi unde am spus clar şi răspicat.
Postaţi doar acea informaţie, care nu v-ar intimida peste câteva zile sau câţiva ani


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Adrian Pleşca

Adrian Pleşca

Primar al Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor Elev Director TânărFilms Coordonator Național al United Children League of Nations...

Ultimele articole