„Moldovenii” și alte vietăți

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldovenii, o parte semnificativă dintre ei, îți zâmbesc în față, dar te vorbesc de rău pe la spate.

Moldovenii îți dau cu o mână, dar îți iau cu două.

Moldovenii, când cazi în groapă, în loc să-ți dea mâna să te scoată, pun mâna pe lopată  și te astupă.

Moldovenii, când îți este greu te evită, iar când îți este bine te sărută pretutindeni.

Suntem puțini,fraților, dar pentru că suntem așa cum suntem, vom rămâne și mai puțini, până vom dispărea complet de pe fața pământului și nimeni nu va regreta, nimeni nu ne va simți lipsa. Toți se vor bucura că a dispărut această nație.

Arabii, indienii, chinezii etc., aflându-se departe de țările lor, formează comunități foarte unite, care întind o mână de ajutor tuturor conaționalilor aflați în dificultate.

Ai noștri, când le ceri ceva, chiar și un sfat, se ascund ca niște melci, ca niște șopârle, ca niște șobolani în găurile lor.

Stați acolo, fraților, ascundeți-vă ori de câte ori vi se adresează conaționalii voștri, cerând ajutor și sfaturi. De ce v-ar păsa de alții, când nici altora nu le-a păsat de voi?!

Eu, în schimb, voi pune capăt acestei prostii moldovenești. Îi voi ajuta pe toți, chiar și pe acei care astăzi stau ascunși prin găuri. Da, prin găuri…

Comentarii