Moldova în anul 2053

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

19 iulie 2053

Doi vechi prieteni au decis să se vadă, nu se văzuseră demult, iar atunci când se văd deapănă amintiri. Unul e în Helsinki, altul în Sydney, ambii s-au născut în Moldova.

Și-au pus ambii ochelarii pe care îi poartă în fiece zi, i-au setat la același nivel de unde și iată ambii stau la masă, unul în Helsinki, altul în Sydney, dar atunci când privesc înainte se văd reciproc. Așa s-a făcut pentru a se economisi timp de a fugi de la o ședință la altă, de la o întâlnire sau alta și îți permite să-ți vezi mai des prietenii. Doar sexul încă era fără ochelari. Apoi ochelarii erau și telefon și laptop și orice alt device care i-ar prinde bine unei persoane. Ochelarii îi primești la naștere iar cu cât avansezi în ceea ce înveți ai noi opțiuni. Plus că așa se stochează și amintirile într-o bază de date pe lângă ceea ce ține minte creierul. Nici o informație nu mai este pierdută.

Ion și Vasile și-au pus în față niște biluțe ciudate de culoarea berii. La Ion era nefiltrată iar la Vasile – Blondă.

Ion: Mai ții minte când noi beam bere din sticle și doze, iar părinții noștri ne povesteau de bere la 2,5 litri?

Vasile: Aha, eu cred că și acum mai păstrez o sticlă de aia, de Ursul Alb. Se spunea că aia e berea pe care n-o mai bea nimeni la sfârșit de petrecere. Cred că dacă acum ar gusta aceste biluțe și-ar schimba părerea. Tu mai ții minte când am început să nu mai avem sticle?

Ion: Aha, de când toată lumea a semnat actul cela despre reciclare cică așa mai puțin plastic și sticlă se aruncă. Cel puțin înainte era alt sistem de numărare. Când te întreba cineva cât ai băut, tu ziceai – una, două, trei, cinci. Acum de parcă ai bea vitamine. Dragă azi am băut 27 de biluțe de bere. E amuzant chiar.

Continuare pe Generația wifi

Comentarii