Mitropolitului Vladimir: Vrem o Biserica mai aproape de problemele Familiei. De la vorbe, la fapte…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vlădica Mitropolit! În ultimul timp se simte o activizare misionară a Mitropoliei Moldovei în societatea noastră, fapt pentru care vă mulțumim pentru colaborarea dispusă.
Însă noi nu putem trece puntea doar pînă la jumătate sau să ne limităm la anumite acțiuni cu caracter epizodic/ unic…
Dacă vorbiți de conținutul rău al Legii Antidiscriminării și de pericolul propagării homosexualității în Moldova, opunîndu-ne declarativ, atunci să venim și cu propuneri alternative, cu  programe consistente, de durată, care ar proteja tînăra generație de aceste amenințări.
Aici ne referim la multiplele adresări către dtră de pînă acum, ca să elaborați un plan-program de protejare și spriginire a valorilor și familiei tradiționale.
În acest sens, permiteți-ne să vă reconfirmăm sugestiile noastre, pe care sperăm ca mîine la întrunirea SINODULUI BOM, să le luați în calcul și le implementați:

1. Crearea consiliilor părintești pe lîngă biserici, cu scopul implicării lor atît  la nivel Mitropolitan cît și la cel local în diverse programe și proiecte PRO-FAMILIE,  de rezistență, de promovare sau de caritate socială.

2.Înființarea în parohii sau eparhii a unor centre de asistență moral-duhovnicească în prevenirea și/sau reabilitarea cazurilor de violență în familiile din parohie, suicid, avort, alcoolimie, migrație, etc.

3.De asemenea,  este necesară și poziția oficială a BOM față de fiecare problemă  în  parte,  care macină astăzi socitatea noastră  ca:  a) Nivelul alarmant al migrației. b) Colapsul demografic și mortalitatea ridicată. c) Rata înaltă a divorțurilor. d) Fregvența suicidurilor. e) Nivelul ridicat al avorturilor. f) corupția și megafurturile din țară…
porunca a 8-a, etc                                                                                                                                                                            

Sperăm că prin implimentarea inevitabilă a acestor obiective, mai devreme sau mai tîrziu, familiile din Moldova vor simți mai îndeaproape pe Dumnezeu și spriginul Bisericii, iar rata problemelor cu care se confruntă va scădea pe măsura seriozității implicării voastre/noastre.
În acest sens, ne asumăm răspunderea pentru depășirea oricăror obstacole care ne-ar sta în cale.

Vă mulțumim.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole