Minunile zilelor noastre, Preotul din Lugansk-martirul care a salvat viețile altora

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Și în zilele noastre se întîmplă să fie oameni cu har și cu jertfelnicie.

Oameni care atunci cînd sînt încercați de situații periculoase aleg să moară și să salveze vieți decît să fugă în nădejdea salvării propriei vieți.

Am aflat de curînd de minunea unui preot din Lugansk din Ucraina care a dat dovadă de stoicizm și adevărat eroism în fața pericolului, un om care nu s-a speriat să privească morții în ochi și chiar să o învingă.Este preotul Vladimir din catedrala Umilenie din Lugaansk care a murit la război chiar dacă nu a participat în nici o formațiune militară.

Vedeți mai jos relatarea faptei sale martirice și minunii cu care i-a răspuns Dumnezeu, minune văzută de mulți din jur și de care mulțimartori vor povesti încă ani de-a rîndul ca să dea exemplu și altora de eroism adevărat.

http://golos-obitely.prihod.ru/o_zhitejjskom/view/id/1184310

Pe 31 iulie 2014, Protopopul Vladimir Kreslyansky, un cleric ucrainean al Bisericii Ortodoxe Sf. Gheorghe, a fost ucis de armata ucraineană în timpul bombardamentelor de la Lugansk, cu bombe cu dispersie interzise. Părintele Vladimir, care a fost rănit mortal, a îngenuncheat înainte de a muri, să se roage ca restul bombelor cu dispersie, aruncate din paraşută, să nu explodeze.

Dumnezeu a revelat o minune prin mijlocirile preotului pe moarte, iar bombele au căzut treptat pe pământ şi într-adevăr, nu au explodat.
Dar nu este doar un miracol, ci un miracol semnificativ.
În centrul oraşului Lugansk se află biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „a sensibilităţii”. La data de 31 iulie, la ora 19:30, după slujba de seară, Pr. Vladimir a ieșit din acea biserică pe stradă şi condus acasă. Aceasta a fost în ajunul prăznuirii unuia dintre sfinţii cei mai veneraţi în Biserica Ortodoxă Rusă, Sf. Serafim de Sarov: 1 august celebrează găsirea moaștelor sale, care a avut loc în 1903. Mergând pe stradă, Pr. Vladimir a văzut deodată pe cer un bombardier care a aruncat opt bombe cu dispersie de 500 de kilograme de pe paraşute.

Părintele Vladimir Kreslyansky a fost lovit de tijele unei bombe de 500 de kg, aruncată din avion și care a explodat în apropierea sa. Rănit mortal în piept și brațul stâng, cu hemoragie puternică, ţinând brațul rănit la piept şi făcându-şi cruce cu mâna dreaptă care nu fusese rănită, a găsit puterea de a se așeza pe genunchi și a se ruga pentru ca celelalte 7 bombe să nu explodeze la contactul cu solul. Minunea aceasta este cu frică și cutremur povestită de martori. Bombele au străpuns asfaltul precum cuţitul străpunge untul, fără să explodeze.

După această minune, părintele Vladimir şi-a dat sufletul în mâinile lui Hristos. A murit în genunchi, la fel cum Sf. Serafim de Sarov a murit cu mulţi ani înainte. În 1833, Sf. Serafim a murit în timp ce se ruga, îngenuncheat în faţa icoanei Maicii Domnului „Umilenie”.

Preotul Lugansk

http://rusvesna.su/news/1409734519

Eu cred că atunci cînd se strigă pe maidanurile ucrainene Gheroiam Slava aceste strigări ar trebui adresate anume acestor oameni eroi.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole