Marasmul lui Untilă sau vînătoarea de vidme

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stăteam la o bere cu un coleg, într-un local din Chișinău, mai puneam la cale unele planuri unde plecăm ce mai facem, și mi-a spus o noutate care m-a lăsat perplex pe cîteva minute. Nu vom mai avea dreptul să purtăm haine militare sau asemănătoare cu acestea în călătoriile noastre și marșurile prin păduri deoarece de la anul (de la 01.01.2016) deja este interzis prin lege.

La început credeam că e o glumă de prost gust și nu are cum să fie adevărat, nu poate într-o țară normală să fie puse amenzi pentru că legiuitorului nu-i place culoarea hainei. Dar imediat mi-am adus aminte unde trăiesc și incompatibilitatea termenului de țară normală cu Moldova ultimilor cîțiva ani.

Am cercetat și uite că am găsit informații cum că așa și ar fi.

http://diez.md/2015/11/26/s-a-decis-persoanele-fizice-nu-vor-mai-putea-purta-uniforme-militare-in-locuri-publice/

 

Țara în care trăim demult a depășit făgașul normalității, avem un stat care nu este altceva decît o organizație mafiotă(cel puțin părerea mea). O organizație mafiotă care nicidecum nu se va gîndi la beneficiul social ci doar la menținerea puterii clanurilor mafiote care au căpătat acces la resurse și putere.

Avem un stat – mafiot care nu asigură nici pe departe necesarul de supraviețuire pentru oamenii cei mai nevoiași, nu asigură nici pentru bugetarii care lucrează pentru stat un minim de existență normală. Un stat în care spitalele nu mai primesc bolnavi la internare și este sub riscul de a nu plati pensiile, un stat care a pierdut un cetățean în Afganistan iar încă doi au nimerit prizonieri la talibani și nu face decît niște declarații populiste în sprijinul lor.

http://www.europalibera.org/media/video/27375491.html

Păi iată că pentru a avea tabloul deplin se adaugă și o cireașă de pe tort, marasmul conducerii de vîrf care vede potențiali dușmani în oricine mai are puterea să încerce a face altceva decît vrea puterea. Marasmul unui liberal devine marasm de stat, atunci cînd ideile tîmpite ale acestuia nu sînt examinate de o comisie de specialitate de psihiatri la Costiujeni ci sunt aduse în plenul parlamentului (a ceea ce se numea cîndva parlament) și votate ca lege pentru toți. Acum acest stat începe vînătoarea de vidme (vrăjitoare) adică pe acei care cumva ar putea să-i stea în cale.

Astfel, liberalul Slavik Untilă a propus să se facă un fel de poliție a moravurilor și a hainelor și să amendeze pe toți cei care au pe ei haine de camuflaj militar sau asemănătoare acestuia. Aș vrea totuși să-i amintesc lui și altor deputați care de dragul alianței au votat acest proiect că sub expresia de camuflaj militar sau haine militare intră o serie întreagă de haine și cromatici, sunt foarte multe tipuri și forme de haine militare începînd de la cele verde cu alb pînă la haine de o singură culoare de tipul cafeniu, albastru sau pur și simplu verde. Iar hainele și moda actuală a evoluat mult și anumite articole vestimentare inclusiv de la case de modă includ articole de tip military de genul veste, fuste, pantaloni, chipiuri atît pentru femei cît și pentru bărbați.

Anormalitatea și fobiile liberale de mîna Moscovei și alte sperietori create tot de ei poate fi înțeleasă, cum mi-a spus un prieten: nu încerca să demonstrezi ceva unui rusofob liberal că acela are mintea odihnită. Dar mă întreb acum un lucru: Cum a fost posibilă ca o astfel de lege aberantă născută din frustrări și minți bolnave a putut să treacă toate etapele necesare de la idee la lege? Doar sînt comisii de juridică etape de analiză, cineva trebuia să se întrebe cine și cum va determina și după ce criterii că o haină este pasibilă de pedeapsă iar alta nu. Și cîte articole vestimentare sunt deja o crimă? Voi avea doar un chipiu verde tărcat sau doar bocanci militari și deja voi fi amendat sau trebuie să am 50% din haine? Care e mecanismul? Păi mai departe legea tace, mintea bolnavă nu a putut compune mai mult în acest sens și mecanisme căci avea deja să intre în imposibilitate de rezolvare a situației.

Deci avînd în vedere toate acestea în orice moment, oricine poate fi oprit pe stradă și amendat deoarece orice tip de haină seamănă mai mult sau mai puțin cu hainele militare ale unei careva țări și armate. În lege nu este specificat care se consideră aceste haine și cîte procente de verde sau alb ,albastru în ce combinație reprezintă haine pasibile a fi crezute militare.

Nu vă rîdeți oameni buni cînd citiți aceste rînduri, încercați și voi fiecare să dați o căutare pe internet cu military clothing sau military uniform și veți vedea că practic nu vă rămîne nici o șansă să demonstrați că nu încălcați legea. Fobia liberală de fantomatica „Mînă a Moscovei” care apare oriunde cineva spune ceva care nu le place lor face ca oamenii să piardă legătura cu realitatea și dacă asemenea oameni mai au acces la putere atunci ajungem să trăim așa ca azi.

Ce pot să vă spun? Este o aberație această inițiativă, dar ar fi doar o aberație la nivel de politician marasmatic sau de grup marginal dacă nu am trăi unde trăim. Atunci cînd ideile proaste ajung lege cu o explicație halucinantă: „de a nu admite careva grupări paramilitare pe care le trimite însăși Putin” iar asemenea oameni care emit aceste teze nu sunt obiectul de studiu al psihiatrilor ci legiuitori, plus la asta și faptul că statul este strict concentrat pe protecția unor grupuri și clanuri limitate atunci nu avem altă ieșire decît să ne apărăm cumva de toate acestea inclusiv de acest stat. Un stat care devine la fel de marasmatic și instabil psihic ca cei care fac asemenea legi.

Din partea mea transmit un mesaj pentru acei care fac asemenea legi în această țară: Tataie legiuitor! Cînd te doare capul nu vii în parlament cu idei aberante ci pleci la medic. Nu voi respecta deloc această lege și chiar dacă nu aveam pînă acum asemenea haine decît parțial (un chipiu și niște bocanci, acum special voi lua și voi umbla așa pentru a vă sfida și a arăta că nu mi-e frică să fiu arestat pe învinuiri prostești, ajung și la CEDO dar demonstrez că cenzura hainelor este o prostie.

Pentru oamenii de rînd chiar cu riscul de a fi învinuit de instigare la încălcare de lege voi spune următoarele: Nu vă temeți de un stat bolnav! Dacă nu vă asigură un minim de protecție socială și medicală, un minim de salariu normal și o protecție peste hotare iar în schimb face legi aberante de cenzură a hainelor atunci este un stat bolnav. Sfidați-l! Purtați haine care le-ar putea considera militare în semn de protest față de prostie. Nu puteți fi amendați sau închiși pe legi proaste, se va ajunge la CEDO și statul mafiot va pierde acest proces.

Legea dată (dacă putem să o mai numim lege) emisă de acest deputat (dacă îl putem numi deputat) mai are niște precizări ambigui de tipul că face excepții pe foștii militari, pe vînători, pentru zilele de sărbătoare etc. La noi cam toți au făcut armata sau catedra militară, și oricine poate fi pescar sau vînător. Iar în serviciile de pază ale întreprinderilor cam toți au fome de camuflaj verde.

Nu cred că legea va fi abrogată după acest articol, nu există suficientă capacitate de analiză la nivelul legiuitorului în această țară, sper doar că mai mulți oameni vor înțelege aberanta prevedere legală și o vor încălca, îndemn pe toți să încalce această lege.

Iar pe final ca să vedeți ce cultură mai au și alți reprezentanți ai puterii puteți să vedeți și linkul de mai jos cu Iurie Ciocan sărind peste tejghea într-un local din capitală. Faceți singuri concluziile.

http://unimedia.info/stiri/video-iurie-ciocan–scos-din-sarite-de-administratorul-unui-club-de-distractii-din-chisinau-105139.html

Da voi mai da și unele imagini cu forme militare interesante.

Uniforms

Uniform wm

uniforms2

Și multe multe alte haine care seamănă cu militare și deci pot fi considerate pasibile de pedeapsă.

Păzea – Aici Moldova!

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole