Mândria lui Băsescu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Încă de luni intenţionam să scriu câteva rânduri vizavi de alegerile europarlamentare, în special despre dorinţa aprigă a românilor din Republica Moldova, de a sta cu orele în rând la secţiile de votare.

Este evident că acei cetăţeni, responsabili, reprezintă indubitabil clasa intelectualilor. Căci, cozile de topor, care au obţinut cetăţenia română în ultimii ani, au făcut-o doar pentru interesul de a merge în Europa la muncă şi nicidecum de a deveni un cetăţean român în adevăratul sens al cuvântului. Mai ales că “sufletul” lor e pe veci vândut nostalgiei sovietice.

Dar acum, aş vrea să vorbesc doar despre cetăţenii responsabili, care în pofida arşiţei de-afară, s-au mobilizat pentru a-şi da votul celui care, pe bună dreptate, este considerat “fundamentul şi motorul redobândirii cetăţeniei române”. Ş-aici îl am în vedere pe Băsescu, preşedintele României.

Sunt sigur că Băsescu este mândru de această realizare a sa, iar românii de la est de Prut conştientizează acest fapt, răsplătindu-l cum pot ei mai bine. În cazul de faţă, dându-şi voturile pro-Băsescu.

Şi când spun pro-Băsescu, mă refer la cele două partide, PMP şi PDL, care au luat cumulativ circa 75 la sută din sufragii.

Gurile rele spun că anume acestui fapt se datorează numărul mic de secţii de votare deschise. Existând precedentele când basarabenii l-au salvat pe Băsescu, actualii reprezentanţi ai Guvernului României, în frunte cu premierul-duşman Ponta, au hotărât să-i dea o lovitură sub centură primului.

Una însă nu poate înţelege respectivul premier – basarabenii îl vor antipatiza şi mai tare pentru asemenea fapte, în timp ce gradul de apreciere faţă de Băsescu va creşte.

Aşadar, în concluzie, pot afirma că Băsescu e mândru de cetăţenii români din stânga Prutului, iar respectivii cetăţeni români sunt mândri că au un preşedinte precum Băsescu.

Să ne mândrim, dragi români!

 

P.S. Deşi nu am cetăţenie română, la recensământ m-am declarat român…

 

Sursa foto: revista22.ro

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole