Laşitate marca Jurnal TV. Cine face şi cine trage.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu sunt ateu. Dimpotrivă. Era nevoie să fac precizarea din start ca să nu Vă debusolez cu expunerile de mai jos.

Mie nu mi se pare normal ca primăria capitalei să aloce jumătate de milion de lei bisericii incendiate de Jurnal TV. Adică cineva dă foc lăcaşului, iar noi cei care umplem caznaua statului, plătim. Îl cunosc pe părintele Pavel de la biserica sfântului Dumitru, care din varii motive a preferat să tacă decât să scoată în vileag “profesionalismul” televiziunii Ţopilor. În primul rând, e un om cu suflet mare şi nu va accepta să se adreseze în instanţă chiar dacă cineva şi-a bătut joc de cele sfinte. Şi, nici nu va încerca să şoptească enoriaşilor să ia cu aslat jurnalul pentru a cere despăgubiri. Nu. Nimeni nu va scandal “Daţi-ne biserica înapoi!”.

Da, ştiu că e vorba de un accident care i se poate întâmpla oricui, dar ceea ce deranjează este că Jurnal TV se face că plouă. Nu are verticalitate să recunoască că a tras prin biserică cabluri ce au provocat incendiul. Au tăcut o săptămână, iar după ce pompierii au făcut public isprava Jurnalului, în loc să-şi ceară scuze, managerii trustului s-au dat cu fundul la gard. Ruşine!

Câtă nesimţire trebuie să ai ca să revii la redacţie după ce ai dat foc la biserică şi să dai o ştire în care spui că motivele incediului nu sunt cunoscute. Dovada o vedeţi aici.

Şi când prejudiciile sunt estimate la trei milioane 200 de mii de lei, iar primăria oferă jumătate de million, enoriaşii care şi cât poate, mă întreb cât a jertvit televiziunea lui Victor şi Viorel Ţopa, doi inşi daţi în căutare pentru şantaj şi delapidarea averilor străine. Au furat suficient ca să menţină un trust media, dar nu atât de mult ca să repare gafa angajaţilor.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole