La tema zilei Aici nu e Crimeea! şi alte prostii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am trecut prin centrul capitalei şi am vazut un lucru ciudat la prima vedere, mai pe toţi pereţii şi stîlpii afişe care nu ştiu cum să le spun; cu caracter politic sau geografic sau de şcoală medie, şi ceva scris acolo că se vor aduna oamenii să se mai revolte o dată şi să strige tuturor că „Aici nu e Crimeea!”. Nu ştiu cît de hazliu sau interesant i s-a părut cuiva toată chestia asta dar cel puţin dă dovadă că se vreaiarăşi o polarizare şi învrăjbire a populaţiei şi o deviere de la problemele actuale şi foarte stringente din societatea noastră.

O acţiune care arată că cei care o organizează nu au ideie nici de geografie nici de istorie. Şi nu prea văd mari motive să ies undeva să trig de dragul unei Ucraine care s-a format prin luări de teritorii de la alte ţări, şi nu prea găseşti vecini ai Ucrainei de la care aceasta să nu se fi pricopsit cu pămînturi. Şi de ce să plîngem şi să ne isterizăm acum pentru acel stat care a susţinut pe ascuns şi deschis regimul de la Tiraspol foarte mulţi ani. În aniii 90 şi pînă mai ieri liderii transnistreni au găsit toată susţinerea la Kiev, iar în formatul de negocieri în jurul diferendului transnistrean Ucraina era neutră în rare cazuri iar în cele mai multe ori părtinitoare celor de acolo. Au uitat prea repede istoria băieţii care se pretind a fi patri(h)oţi, au uitat de Hotin de Izmail, de Cernăuţi etc.

Li dacă venu vorba că învăţem geografia prin metoda excluderii mai am o continuare la acest subiect:

Aici nu e Crimeea!,

Aici nu e Herson!,

Aici nu e Odessa!

Aici nu e Lugansk!,

Aici nu e Jitomir! etc şi nu doar de Ucraina sa vorbim.

Deci: Aici nu e Crimeea!,

Aici nu e Scoţia!,

Aici nu e Finlanda!,

Aici nu e Franţa!, Aici nu e Hawaii!, Aici nu e Sidney!,

Aici nu e Portugalia!,

Aici nu e Estonia, Aici nu e Zimbabve, etc.

Aici nu e Siria, Irak, Iran, Libia!

Şi toată planeta se poate include în această horă ce NU e aici:

Aici nu e Crimeea!,

Aici nu e Jupiter!,

Aici nu e Saturn!,

Aici nu e Venus! etc. (Puteţi continua lista)

Ghiciţi ce ţară e aici.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole