La mulți ani poporul meu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că s-a sfîrșit și acest an! Ne bat la ușă sărbătorile cele mai frumoase ale iernii. Vine un nou an și desigur Crăciunul.

Spre sfîrșit de an ne facem totalurile anului care trece și planurile pentru anul viitor.

Anul care vine un copil va păși prima dată pragul școlii din sat de vor plînge mamele de bucurie, altul va face primii pași abia-abia ținîndu-se copăcel sub privirile celor dragi. Undeva departe cineva își va găsi soarta cu care își vor uni destinele. Cineva poate va trece împăcat la Domnul în acest an. Undeva în țări îndepărtate părinții plecați vor vedea de la ecranele monitoarelor cum cresc copiii lor în Moldova și cum reușesc să le trimită bani pentru educație și cele trebuincioase.

Anul Nou este o sărbătoare care ne aduce aminte de copilărie și bucuriile tradițiilor de iarnă, parcă îi aud și azi pe tinerii care umblă din poartă în poartă cu Plugușorul, Steaua, Malanca și urăturile pline de atîta tîlc și har.

Vă urez tuturor un an nou plin de lumină a credinței, împliniri sufletești și realizări pe plan profesional și familial! Un an care să vă aducă acele momente de bucurie pentru care ați muncit mult timp, un an în care să vă împăcați cu cei apropiați și să făuriți noi proiecte. Fie ca anul care vine să ne aducă un pic mai aproape de valorile noastre strămoșești ca atunci cînd vom lăsa acest pămînt să fim cu inima împăcată și sufletul în pace pentru ceea ce lăsăm urmașilor noștri.

Doresc ca anul acesta care vine să uităm un pic de ura de clasă și vrajba politică, să nu uităm că în primul rînd sîntem oameni, fii ai acestui pămînt și că avem un rol, o misiune de la Dumnezeu aici. O misiune pe care e bine să o înțelegem, o misiune lăsată de la strămoși de a asigura dăinuirea în timp a acestui neam în sînul valorilor credinței și folclorului nostru, valorile care ne deosebesc de alte neamuri și ne fac atît de deosebiți de ceilalți. Oricît de departe nu am fi și oricît de bine nu ar fi pe alte meleaguri la care tind să ne trimită vitregiile sorții, noi ne întoarcem aici și aici ne este gîndul, la acest pămînt și la acești oameni pe care îi ținem în inimile noastre.

Doresc ca în noul an să învingă forțele binelui și să nu ne vrăjbim așa cum a fost pînă acu, să nu ne vindem pentru arginți străini moșia și credința, să citim mai mult din clasicii noștri decît din știrile care ne mint. Să urmărim mai bine viețile pline de har și exemplu ale marilor înaintași ai noștri, din viețile sfinților decît de viețile noroiului temporar care a ajuns astăzi în vărf de clasă politică. Ce e val, ca valul trece. Doresc ca în inimile fiecăruia să crească acel grăunte de iubire față de acest popor și și acea lumină de minte care să lumineze faptele fiecăruia și să ne păzească de minciuna și sminteala care ne vine în fiecare zi ca un rău peste noi și trebuie să avem luciditatea de a deosebi binele de rău, grîul de neghină.

Urez mulți ani și tărie fraților noștri care nu au pace și luptă pe diferite fronturi în lupta cu noua ocupație, fraților de la Roșia Montană, fraților de la Pungești, fraților noștri din schituri și mănăstiri unde se păstrează credința dreaptă, acelor oameni care au arătat puterea de a nu da nici un pas înapoi de pe hotarul credinței și dreptății.

Anul acesta a fost unul greu, a fost anul luptelor pe diferite plane, am obținut unele victorii în bătălii dar am avut și înfrîngeri. Însă mult mai de preț este victoria împotriva unei mașinării, a unui sistem puternic precum acel al corporațiilor care astăzi ne smintesc (zombează) decît alte victorii ale acestei vieți, am obținut dreptul de a avea acte fără codul răului, am realizat Drumul Crucii prin Chișinău și prin Țară, am primit vizita înaltului Patriarh Kiril, am unit poporul creștin în momente cruciale. Am avut și înfrîngeri precum semnarea actului trădării de neam de la Vilnius, votarea de amendamente de pedeapsă la legea pederastiei.

Le urez sănătate tuturor, și celor care citesc cu plăcere și cad deacord cu articolele mele și celor care nu prea dar și celor care mă blamează și mă înjură cu și fără ocazie, îmi iubesc aproapele așa cum e scris în Cartea Sfîntă, dar urăsc păcatul și nedreptatea.

La mulți ani tuturor, dragii mei compatrioți!

Am făcut această adresare ca să demonstrez că oricine are dreptul să se adreseze acestui popor. Oricine este mai breaz ca un Filat, Timofti, Lupu sau alţi clovni plătiţi. Mesajul lui Timofti de orice sărbătoare este unul profund politic şi trădător.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole