Caracter…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi am primit un apel interesant…un apel care mi-a comunicat lucrul care trebuia să mi se comunice încă în luna octombrie a anului 2011. Mă rog, la noi în ţară se face tot cu întîrziere. Faptul care acum mă roade pe dinăuntru este acel că nu vreau să sap în trecutul meu, dar asta este o necesitate. De ce? De ce? Oamenii nu se tem de moarte, de violenţă…Oamenii nu-şi fac griji pentru viitor, avînd aşteptări, dar atunci cînd merge vorba să sapi prin trecut apare aşa o senzaţie atît de sumbră?!

Acum mă gîndesc, panica, ce este panica? doar o senzaţie care te face să crezi că nu există soluţii. Frica…ce este frica?, doar un sentiment care te face să stopezi din drumul tău. Şi ce dacă?! Frica şi panica sunt lucruri care sunt menite să ne oprească din cale. De ce te temi de aceea nu scapi…Anume din acest considerent atunci cind cazi, trebuie să găseşti puteri…motive, orice, cea mai simplă aberaţie, pentru a te ridica! Nu importă, poate cînd te vei ridica, vei înţelege că faptul pentru care te-ai ridicat era cea mai mare prostie…ce-i din asta?, important e să te ridici, trăind găseşti motive pentru viaţă.

Astăzi, eu voi găsi motive pentru a fi puternică…azi în lumea întreaga, orice fata care se temea să facă un pas, care se complexa şi care nu avea încredere în sine…o va obţine odată cu mine, cea care nu putea să se ridice se va ridica…pentru că există cel puţin macar un motiv, pentru care noi, partea feminină a societăţii suntem obligate să fim puternice.

Orice dificultatea care nu ne omoară, ne face doar mai puternice. Atunci cînd lumea nu ne înţelege, nu înseamnă că trebuie să cedăm…înseamnă că trebuie să îi ajutăm să ne înţeleagă. Şi ce dacă azi voi decide să plec, să scap de durere şi de greutăţi, m-ar face oare asta mai fericită? Cred că nu. Nu poţi fugi veşnic, odată şi odată va trebui să te opreşti şi să rezolvi.

Este vorba despre caracter, despre ceea ce de atîtea ori nu ne ajunge…tărie de caracter. Păstraţi această calitate căci face parte din puţinele importante…ea nu se îmrumută şi nu poate fi îmbrăcată ca o mască, cum o facem de cele mai dese ori. Ea este cea care ne conduce pe drumul vieţii şi de chiar se schimbă ceva în viaţa noastră, orice stres poate fi trecut numai dacă posedaţi această calitate!

Avem mulţi oameni inteligenţi, dar puţini oameni cu caracter. Acest paradox explică drama perpetuă a Moldovei, indiferent de regimul ei politic.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii