Impozite pe cîini și pisici. Semnele vremii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că Einstain avea mare dreptate, prostia omenească nu are margini. Și e una cînd această prostie stă într-o țeastă bine închisă și păzită pe la o casă de nebuni, și cu totul alta este situația și mult ai trist cînd această prostie ajunge dintr-o greșeală a istoriei la putere de calicește o țară întreagă.

Statul care îl avem acum are semnele tot mai evidente ale unei dicaturi, o dictatură mult mai perfidă decît ceea ce era pe vremea dictaturii staliniste. Dacă acea dictatură omora repede aceasta vrea să înrobească întîi. De ce zic aceasta? Acest stat vrea să pătrundă peste tot și toate, să intre în fiecare colțișor în fiecare casă, în viața fiecăruia. Și degeaba cred cei care stau undeva izolat într-un sat îndepărtat că nu au treabă cu ceea ce fac guvernanții cu legile lor și poate sta bine și frumos deoparte de prostiile lumii de acum păi este un naiv și se greșește copilărește. Nici cea mai îndepărtată localitate și cea mai săracă și departe băbuță care are doar o bojdeucă și un capăt de ață și o mică grădină de unde se poate hrăni nu va scăpa de organele de stat, și statul va veni să o vadă ce face și să îi numere ce are. Și toate doar din simplul motiv că are un cățel și o pisică în ogradă, un temei sau dacă vreți un cui al lui Pepelea pentru ca să poată veni orice inspector sau mai știu eu ce individ cu drept de verificare și корочкэ în buzunar doar ca să vadă ce face bătrîna cîți cîini are și în ce condiții ține bietele animale. Ceva de felul acesta. Deja la fiecare în casă poate în orice moment să ne vină feluriți inspectori să ne numere ce animale avem acasă și dacă nu cumva ținem vre-un pisoi fără acte. Statul vrea banii noștri, pe orice cale, cel puțin asta vrea să arate această lege sau mai bine zis fărădelege care au emis-o guvernanții.

Unii se amuză pe chestia asta, unele televiziuni au prezentat aceasta ca un fel de amuzament, glumă, așa ca să treacă pe lîngă urechile oamenilor sau să nu se îngrijoreze mult. Însă situația este pe cît se poate de serioasă și nu are loc de glume. A fost spus clar că cei care nu vor trece să înregistreze animalele de la cîini pînă la hamsteri vor fi amendați, sancționați, tîrîți prin instanțe, legea este acum în formă brută dar foarte curînd vor adăuga și componentele ei punitive.

Au impus acte biometrice oamenilor și coduri fără de care nu ești socotit om.

Au început în a ne numerota și pune coduri pentru vaci, pentru cai, deja nu mai poți ține un porc și să-l tai ca la Crăciun decît cu acordul autorității reprezentată prin vre-un inspector sau veterinar. Vacile care nu au semnul în urechi nici nu sînt considerate proprietate a omului, nu ai dreptul să vinzi lapte carne sau orice produs derivat deoarece nu are acea birkă în ureche și vezi mă statul nu știe de vaca ta. Au ajuns și la alte animale mai mici

Sînt semnele vremurilor de acu, semnele descrise în scripturi, cînd și animalele și oamenii vor fi strict monitorizați, numărați ținuți sub semnul Fiarei, Fiară care în acest caz ne vine prin organele acestui stat. Nu va lăsa acesta stat să-i scape nimic, cu toți și toate trebuie să aibă treabă acest stat, să ne numere cît primim, de unde primim, ce boli avem, cum mergem pe drum cu cine și cînd ne întîlnim și ce animale avem acasă. Se vor găsi voci plătite sau proaste care vor urla că aceasta se face pentru siguranța oamenilor și a bietelor animale iar ca exemplu vor aduce argument niște cazuri mai triste care reprezintă sub 1% din toate cazurile dar din asta se face bază de lege. Să nu vă mirați dacă vă vor bate la ușă curînd inspectorii care vor avea o relatare a vre unui vecin (ca pe vremurile sovietice devremi) cum că aveți un animal nedeclarat sau fără pricină vor prezenta ordin și vor intra în casă să se asigure că este sau nu cazul adevărat.

Unicul argument care îl are guvernarea este că așa impun partenerii europeni. Dar capul vostru dragii mei pentru ce este? Oare nu trebuie să analizați cît de puțin și să țineți cont de specificul acestui popor orice propunere a partenerilor? Ori aveți de a face cu o țară fără tradiții fără opinie fără istorie, un fel de foaie albă pe care puteți scrie ce vreți?! Nu este așa.

Impozitul acesta pe animale este o nouă prostie a guvernării de acu, vor obliga oamenii să alerge din fiecare sat undeva la un medic veterinar care le va scrie o fițuică cum că cîinele a fost testat și pisica tot e ok apoi iar cu animalele în brațe oamenii să plece acasă. Și cum să vină? Să urce cîinele în autobuz? spre exemplu dacă veterinarul este la raion, sau să închirieze bătrînica care abia își numără banii un transport special? Se va face altfel, vor lua oamenii bani în buzunar și vor da mită acelui veterinar ca să le deseneze repede o hîrtiuță, și așa în fiecare an, fiecare om din sat, și mulți de pe la orașe.

Este implicarea sistemului în viața fiecărei familii, dacă pînă acum teoretic vorbind mai puteai să stai afară de acest sistem și să nu le dai taxe acum au dreptul ei să vină în ogradă să-ți numere ce ai și să dea indicații. Dacă la mine va veni vre-un asemenea inspector să mă verifice ce am in ogradă discuția va fi foarte scurtă de îi arăt drumul, iar dacă vor persevera în prostie și vor forța intrarea mă voi apăra, voi trage în ei dacă trebuie și îndemn și pe alții să fie puternici atunci cînd sistemul le încalcă drepturile. Mai bine murim luptînd decît să fim sclavi ai unui sistem corupt.

Poate un pic am forțat nota dar nu se mai poate, dacă vor oamenii ăia care au ajuns la putere să insiste în prostia lor? Păi poftim! Dar să nu ne tragă pe toți în asemenea aventuri! Să-și facă lor și apropiaților asemenea reguli nu nouă.

Nu este nimic hazliu aici, iar dacă stăm să analizăm este chiar foarte revoltător ceea ce se întîmplă, un regim care are toate instrumentele de control, toate pîrghiile de vedea totul și de a face orice, în mîna unor oameni care zilnic încalcă legile, scuipă pe Constituție, se împușcă în Pădurea Domnească, dau ordine ilegale la telefon și apoi sînt frumoși pufoși și lăudați de partenerii europeni, este un regim periculos și dictatorial.

Eu nu sînt nici cu un partid, nu susțin actuala opoziție (am mai zis-o trebuie să fii prst să consideri că eu susțin comuniștii) are multe greșeli, dar acum critic aprig ceea ce fac actualii guvernanți și este greșit să pui semn de egalitate între a critica prostiile guvernării și a susține partidele de opoziție. Hai să ne gîndim logic; de cine se teme actuala guvernare? Cine ar putea să-i pună la punct sau să-i oprească din anumite prostii? Nimeni nu-i poate opri, și ei nu se tem de nimeni, au presa de buzunar, care va prezenta hazliu anumite prostii iar altele le va ascunde și atît. Vor schimba și sistemul electoral fără să se consulte prin referendum cu poporul, nu există nici un consiliu de cenzori sau organe de control asupra lor, constituția a murit în mîna lor.

Astăzi ne monitorizează mișcările la camere video peste tot, ieri ne-au numărat banii și averile fiecăruia, mîine ne numără animalele, poimîine ne vor citi și gîndurile poate. Ce facem unde mergem domnilor?

Impozitul pe animale, de la toți și fiecare. Cîte animale vor ajunge în stradă sau să vagabondeze pentru că stăpînii nu vor avea bani să plătească impozitul pe ele? Iar cîte vor pieri ucise?

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole