Guvernul impune un nou impozit pe cei săraci

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De cînd s-a furat mișelește miliardele din sistemul bancar de către o clică de escroci ajunsă la guvernare, puterea nu are altă ocupație decît a se menține la cîrmă și a scoate de la oameni banii necesari pentru acoperirea găurilor bugetare.

În țara asta nu a mai rămas poliție sau procuratură de treabă, unica lor ocupație în care au succese este oprimarea protestelor și arestarea oponenților lui oligarh.

Pentru a acoperi gaura de miliarde creată în buget în urma furtului secolului s-a purces la mai multe șiretlicuri; așa au fost mărite prețurile, s-au ridicat tarifele au crescut amenzile. Și toat astea au lovit anume în oamenii săraci, că guvernarea știe că e mult mai ușor să faci banimulți de pe cei săraci, da ei nu au banimulți să dea, dar ei sînt foarte mulți și nu potsă se apere efectiv de o grupare crimnală ajunsă la guvernare. Pe cei bogați puterea nu prea îi atinge deoarece aceștia știu cum să se apere de o putere schizofrenică.

Acum statul a mai dat o lovitură cetățenilor, oamenilor simpli, adică nouă și vouă tuturor. De data aceasta este vizată clasa de mijloc.

Guvernul a impus un nou impozit: acel pe mașini. Vă veți întreba cum e asta? Căci și pînă acum se plăteu impozite, acele de drumuri.

Iată că guvernarea a găsit o modalitate de a scoate mai mulți bani din oameni, și după cumm am spus acum ținta este clasa de mijloc și cea săracă.

http://www.mold-street.com/?go=news&n=4464

Deci stau în cabinete în capitală niște indivizi mai capabili sau de cele mai multe ori incapabili care nu prea știu ce se întîmplă în țară și prin semnături și propuneri aberante de legi lovesc în oamenii din toată republica, oameni pe care nici nu-i știu

Care este dosebirea și de ce vom plăti mai mult:

Mulți oameni de la țară și nu doar de la țară au mașini, și nu putem spune că cei acare au mașini sînt oameni bogați, pot avea unele mașini destul de vechi dar care merg și care le ajută prin gospodărie. Sigur căpentru fiecare din mașinile astea se plătește un impozit special numit impozt pentru drumuri și taaxa de asigurare. Dar aici venea o chestie, dacă omul nu folosește mașina o perioadă oarecare iar taxa de drumuri i-a expirat în mai, el o poate plăti spre exemplu în Octombrie și aceasta va fi valabilă pînă la otombrie anul următor. Deci o perioadă de cîteva luni rămîne „în aer”, adcă un fel de scutire. Sau dacă este omul plecat din țară pe jumătate de an sau un an la muncă sau pe alte pricini atunci pe această perioadă nu se folosește de mașină și nu are de ce plăti taxele de drumuri, mai ales că nici drumuri în țara asta nu prea avem pentru banii care îi plătim. Mai este o categorie de oameni, acei care au o mașină cam veche care stă în garaj de mulți ani, și o scoate omul doar cînd are ceva absolut necesar de deplasat, la rude sau la capitală sau pe la grădină. Deci o scoate de maximum 2-3 ori pe an. Știu și așa oameni, care nu au banii ăștia să plătească taxele statului ăsta, și sînt foarte mulți la sate. Păi iată ei practic nu plătesc aceste taxe că nu au de ce, iar dacă vor avea nevoie vor plăti taxa atunci cînd va fi nevoie să lase cuva mașina sau să o vîndă. Și o vor plăti doar pentru anul curent pentru anul următor.

Acum matematica aceasta se schimbă un pic. Și în lucrul acesta va fi implicat seviciul de registru al populației(IS Registru), MAI-ul deci organele represive ale lagărului electronic. Ei anume sînt aceia care au evidența fiecăruia din noi, căci au făcut baze de date și cu un clikc pot afla despre fiecare din noi ce are după el înregistrat. Numai că acest sistem nu este folosit contra oligarhilor și bandiților ci prrecum am spus pentru opresarea oamenilor simpli.

Schimbarea de abordare vine din aceea că de imediat ce ai înregistrat asupra ta o mașină (dar după cum am spus statul a făcut tot posibilul ca să fii nevoit să înregistrezi la el totul și el statul asta să știe), deja să le fii dator. Și nu cu 10-20 de lei ci cu sume mult mai mari. Și nu vei putea să faci o pauză în plata acestor taxe. Dacă vine termenul în Mai, atunci din mai tu deja ai datorie, nu din Iunie, nu din August dar din Mai. Deci statul se asigură că va scoate din tine banii pentru fiecare zi pentru o proprietate de a ta (mașina în fond este un obiect de proprietate) și nu contează că te folosești de ea sau stă mai mult în reparație în garaj. Se mai spune că poți să o scoți de la evidență pentru o perioadă, ceea ce este iarăși o aberație deoarece proceduraa însăși de scoatere și punere la evidență se face foarte anevoios, numai la raion și iară cu plata unor taxe pentru acest stat criminal.

Deci scurt pe doi ce se întîmplă: statul a creat un sistem opresiv care ia la evidență și te obligă să fii la evidență cu orice ai și cu toate cifrele și datele cunoscute de stat, iar apoi tot acest stat se va folosi de aceste baze de date pe care le are despre fiecare din noi pentru a găsi pe ce bază ar putea să ne mai impoziteze și să ne scoată bani. Bani care tot acest stat criminal i-a și furat de la noi. Acum vor impozita petoți șoferii, și poate cei care merg în fiecare zi fi se învîrt și fac bani cu mașinile nu vor simți mult diferența, însă oamenii simpli care cu chiu cu vai are o mașină va trebui deja anual fix la termen să plătească baanii acestui stat, și nu contează că vei merge zilnic cu mașina sau că o scoți 2 ori pe an să mergi pînă la grădină, statul te știe statul nu te iartă, statul îți va scoate banii ANUAL.

program-rabla

Ce tendințe trezește asta? Oamenii vor fi nevoiți sau să scape de mașină sau să cumpere una nouă, așa cum Moldova nu face mașin este clar că vor avea de cîștigat din asta alții decît noi.

Iar cei care cred că pe ei nu-i atinge asta se greșesc. Vă amintesc că costul transportării se include în fiecare marfă și serviciu așa că lovitura aceasta va fi propagată mai departe.

Guvernul criminal al lui Filip, un guvern votat pe ascuns de popor și fugind de furia lui, un guvern care a dat jurămîntul la miez de noapte ca tîlharii, acesta a oservat un lucru; că oamenii mai trăgeau de timp, mai găseau posibilități de scutire de taxe, uite că a lovit din nou. Iar poporul rabdă.

Se spune că poporul nu este ceva veșnic, și sînt popoare care au dispărut, multe de-a lungul istoriei omenirii, una din condițiile dispariției poporului este uitarea tradițiilor și ruperea legăturii dintre generații, iar alta este indiferența de cei mai slabi sau mai săraci, ceea ce deseori se întîmplă cînd clasa conducătoare face venituti pe seama poporului fără a ține cont de interesele lui. Un asemenea popor este sortit peirii, am ajuns în asemenea condiții.

Jos hunta!

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole