Grigorii Alhazov: cel mai deştept moldovean al momentului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Concetăţeanul nostru, Grigorii Alhazov, debutantul acestui an în cadrul jocului intelectual “Ce? Unde? Cînd?” (“Что? Где? Когда?”, abrevierea în română CUC) de la postul TV naţional din Rusia ”Pervîi Canal” (“Первый Канал”), a fost desemnat ”cel mai bun jucător al sezonului de vară CUC”, fiind decorat cu “bufniţa de cristal” (хрустальная сова), premiul tradiţional al jocului la care mulţi speră, dar puţini î-l obţin.

Alhazov este al doilea moldovean care participă la cel mai puternic şi popular joc intelectual de la televiziunea rusească, şi primul care obţine acest titlu onorific. Pînă şi moderatorul emisiunii, Boris Kriuk, renumit prin comportamentul său foarte aspru în relaţie cu jucătorii, pe parcursul emisiunii de cîteva ori l-a numit pe concetăţeanul nostru “erou al naţiunii”. Asta deoarece, chiar din primul joc la care a participat Alhazov, acesta a fost desemnat “cel mai bun jucător al echipei”. Şi dacă pentru un rus Alhazov este demn de a fi numit erou al naţiunii, atunci noi, moldovenii, nu putem decît să fim de acord cu aceasta şi să-i mulţumim “eroului naţiunii” pentru capacităţile sale intelectuale şi bunul nume pe care ni-l face în lume.

Pe lîngă popularitatea pe care sper din tot sufletul să o obţină cel care ne duce faima în lume (chiar dacă numai estul lumii), Alhazov a primit şi un premiu bănesc de 300 de mii de ruble ruseşti (circa 124 140 lei moldoveneşti).

Continuarea aici. 

Comentarii