Grecii au spus OXI (ohi-nu), un prim pas spre libertate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cătușele se sfarmă, lanțurile cad și doar o voce se mai aude, acea izvorîtă din inima și sufletul poporului prins în ghearele sistemelor de obligare, îndatorare și dezinformare. O voce care nu mai vrea directive și obligații o voce care nu mai dorește ca copii să se nască cu datorii deja formate, o voce care este mai mult decît orice reforme de distrugere a neamului și nimicire a voinței acestuia și vocea aceasta este spusă tare încît să se audă și la Bruxelles și strigă OXI (ohi).

Grecii au avut șansa și neșansa, au avut nenorocul să fie incluși prin mîna conducerii oligarhice care au avut-o în scheme de cea mai joasă speță prin care se estorcau averile și puterile unui neam, li se dădea nume frumoase de genul programe și reforme, finanțări și directive, neologisme ale căror valoare adevărată abia acum au început să o simtă. Dar au avut și norocul să fie scăpată o greșeală a sistemului și la putere să ajungă cineva care pune interesul poporului mai sus decît indicațiile partenerilor de (sub)dezvoltare, și a săpat un prim hîrleț în noroiul care se așternuse peste visele unui popor. Grecii au spus NU datoriilor noi, au spus nu măsurilor de austeritate impuse de BM și FMI, au spus nu vinderii de țară și preluării activelor de către partenerii străini. Oare cînd vom avea și noi norocul de o deșteptare și de conducători capabili în ciuda tuturor datoriilor și capcanelor în care am fost împinși să strige NU, din groapa disperării și dezinformării în care ne îneacă zilnic cum că fără finanțările lor nu vom putea trăi, să poată să spună NU, și să le amintească că anume noi am trăit aici mii de ani fără programe și reforme și am avut cel mai bogat folclor și cele mai sincere valori izvorîte din spiritualitatea noastră ortodoxă.

Dar cîtă isterie s-a făcut în jurul acestei tendințe a Greciei de a se elibera un pic! Să vedeți ce articole de dezinformare pestrița presa noastră „liberă” atît din Moldova dar și din România. Una din cele mai aprige campanii de ponegrire a votului grecilor l-a avut sursa de (dez)informare în masă Radio Europa liberă, nu a scăpat o zi să nu spună ceva de genul că grecii se îndreaptă înspre catastrofă dacă vor spune NU. Dar iată că a trecut, se respiră în Grecia, se bea se mănîncă, lumea chiar se bucură de rezultatul plebiscitului, nu a căzut nici o rachetă, nu au venit marțienii deci totul este ok. Sigur că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece și să spunem că asta e totul; mai sînt încă foarte mulți pași de făcut pînă se vor sfărîma toate lanțurile cu care a fost încătușat acest popor și altele. Însă este bine că acestea au dat o crăpătură, și se demonstrează că se poate.

Acum imperiul va face mutarea lui, dacă pînă acum se juca perfid prin mijloace ascunse cu dezinformare subtilă acum urmează altceva. Este sclavul care a spus NU în fața stăpînului și la auzul tuturor celorlalți sclavi, este sclavul care vrea să ridice răscoala și plece din turmă.

Metropola va trebui să pedepsească provincia rebelă. Să o pedepsească economic, politic și social, nu exclud scenarii de maidanuri și schimbare de putere prin violențe, arsenalul deja a fost testat pe vecinii noștri. Nu atît Grecia trebuie pedepsită în acest caz cît ideea de a spune nu, ideea de a putea pune piciorul în prag și a pune la îndoială părerea marilor finanțatori, această idee care deja bîntuie în Europa și care poate prinde viață și în alt țări cărora le va induce gînduri de eliberare de sub cătușe. Iar asemenea țări ma sînt, precum România, Bulgaria, Portugalia, Spania, Italia. Care după toate statisticile vor urma calea Greciei. Imperiul își va da lovitura, și greci trebuie să fie conștienți de asta. Și va fi demonstrativă, cu mult PR și vizibilitate, ca acest precedent să nu s mai repete.

Iar cine spun că grecii erau cei mai lenoși și stau doar cu burta la soare, le-aș sugera să se mai informeze din date oficiale și să vadă că se muncea nu mai puțin dar chiar mai mult ca media europeană. Iar activele Greciei sînt preluate la preț de nimic în contul datoriilor umflate.

Acum accentul propagandei este pus pe România – O țară ortodoxă precum și Grecia și cu aceleași probleme de dezmăț al corporațiilor și vînzare de țară precum în Grecia. Cu politicieni corupți și gata să facă orice de dragul banilor fiind acoperiți de partenerii de dezvoltare. România ar fi o pierdere și mai dureroasă datorită poziției sale strategice în situația politică creată, în acest sens ea ar putea pretinde mult mai multe dacă la conducere ar fi oameni ai poporului român și nu doar fanarioți care au cumpărat și răsplătesc încrederea acordată din cabinetele din vest. Există deja numeroase grupuri și opinii în România care au început a se trezi și a înțelege întregul tablou a ceea ce li se întîmplă și ce scenarii de nimicire a neamului se pun în aplicare, însă vocile lor oricît de multe și argumentate ar fi, sînt reduse la tăcere și derîdere. Ceea ce se aude sînt doar scribii de curte care elogiază totul și se bucură de toate isprăvile puse la cale.

Grecia va deveni o temă tabu, ea nu va fi discutată și nu va fi pusă sub analiză, asta pînă la o catastrofă care i-o vor organiza sau schimbare de curs și întoarcere în turma de sclavi cu scuzele de rigoare. Este similar cu cazul Islandei, o țară care nu a căzut în plasă și a votat contra integrării în UE. Dar asta e o altă istorie.

k2777983

Lecția pentru noi. Ar trebui să fim mai atenți cu acei care ne vin în prag cu idei și planuri grandioase de a ne ajuta și a ne face fericiți prin reforme și finanțări, ar trebui să urmărim foarte bine întreg lanțul acestor finanțări și ciclurile de viață ale proiectelor propuse. Ar trebui pe cît posibil de evitat imixtiunea BM și FMI în treburile interne ale țării deoarece reformele lor nu au adus la nimic decît revolte și o degradare și mai mare ale țărilor parazitate. Dar ar trebui să ne învățăm a ne ridica din genunchi, așa cum a făcut-o Grecia sau poate și mai bine ca ei. Iar cel mai bine ce ar trebui să facem este să gîndim și să ne informăm, dar să filtrăm din marea aceasta de informație și dezinformație.

https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/07/08/au-mai-ramas-dor-9-tari-in-lume-aceasta-fara-o-banca-centrala-apartinand-familiei-rothschild/

http://www.mediafax.ro/externe/islanda-renunta-la-integrarea-in-uniunea-europeana-o-alta-candidatura-nu-va-fi-depusa-fara-organizarea-unui-referendum-12128340

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole