Gânduri despre cei 33 de ani

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Istoria omenirii numără deja câteva mii de ani. Mai bine de trei mii de ani pot fi urmărite în baza mărturiilor şi documentelor oficiale care s-au păstrat până în ziua de azi. Cu toţii am învăţat la lecţiile de istorie că un veac pentru ea este ca o zi pentru un om, că timpul aici are cu totul alte dimensiuni, iar viaţa unui om poate trece neobservată.

A existat, însă, o mică perioadă, de numai 33 de ani, care a transformat din temelie întreaga istorie a omenirii, zguduind toată lumea veche şi chemând-o la înălţarea omului nou. Cei 33 de ani petrecuţi de Dumnezeu pe pământ au schimbat faţa oamenilor şi a omenirii, punând temelia unei lumi cu totul noi pentru vremea de atunci.

Ecoul acestor 33 de ani au dus la sfârşitul nebuniilor păgâne, au îmblânzit cele mai crude şi sălbatice popoare barbare, au făurit o civilizaţie şi o cultură nemaipomenită într-o vreme când toată Europa era în „mileniul întuneric”, au dus la formarea poporului nostru.

Anii aceştia au tăiat în două nu numai întreaga istorie, aşa încât noi o măsurăm în „până la El” şi „după El”, ci şi vieţile celor care au căutat adevărul cu sinceritate, căci viaţa fiecăruia care L-a cunoscut şi L-a primit s-a împărţit şi ea în „până la El” şi „după El”.

Mâine facem pomenirea începutului celor 33 de ani. Mâine e una din acele puţine zile când fiii unuia dintre popoarele Sale se întorc cu faţa către El, unii din inerţia obiceiului, alţii din nostalgie după dragostea pentru Dumnezeu, alţii mânaţi de ideea de a-L cunoaşte…

Naşterea lui Hristos să vă aducă mai aproape de Dumnezeu şi să vă facă să vă amintiţi că nimeni, niciodată, nu a făcut pentru omenire şi, în particular, pentru neamul nostru, mai mult decât a făcut Fiul lui Dumnezeu.

Comentarii