friENDships

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În ianuarie scriam despre prietenii care se termină, apoi în martie am început să scriu despre oamenii care contează în viața mea, pentru ca orice s-ar întâmpla să-i am aproape de mine în Familia 27

Mereu am crezut în principiul că Nu poți controla oamenii care intră în viața ta, dar poți lupta pentru acei care să nu iasă și să rămână în viața ta.

Și de cele mai multe ori așa a și fost. Am cunoscut aleatoriu oameni extraordinari, am vorbit cu oameni extraordinari și am învățat multe de la acești oameni. Oameni care îmi câștigă toată încrederea și care pentru un anumit timp nu mi-aș putea imagina viața fără ei. Fiind necolorată și pur si simplu goală. Acești oameni ne lipsesc când ne schimbăm cuibul și devenim singuri-singurei într-un loc singur.

Aceștia sunt oamenii care primii ne vin în minte când le auzim numele, că din milioane de Alex, Irine, Andrei, Alione, anume fața acestora ne apare în gând, și ei fac parte din noi, din ceea ce suntem acum.

Dar orice s-ar spune, excepție sunt timpurile când prietenii sunt constante. Aceștia sunt variabile depinzând de loc, timp, spațiu și încărcătură psihologică. Unele prietenii se apropie și se întăresc, altele cu timpul se ofilesc. Asta îmi aduce aminte de life cycles la produse din Marketing, și prieteniile de durată sunt acelea care sunt mereu rebrănduite în perioada de declin.

Dacă mă gândesc retrospectiv, cu părere de rău pot enumera multe persoane care eram BFF (best friends forever) și acum habar nu am ce fac ele, ce e cu viața lor și în general ce persoane sunt. Pentru noi ele trăiesc așa cum erau în perioada de BFF și exact nu ne putem aminti când ceva a început să se clatine.

Acum îi poți întâlni și cu greu să menții o conversație de rutină limitându-se la câteva fraze șablon.

Uneori observăm când unele lucruri se schimbă și acționăm, încercăm să salvăm ceva, și câteodată ne reușește. Uneori we are just letting go, sperând la o împrospătare ulterioară. Iar uneori chiar nu știm for what we should fight for.

Orice prietenie înseamnă timp, încredere și dedicare. Prioritate și consecvență. De aceea uneori suntem singuri înconjurați de mulți.

Cauzele de ce se întâmplă asta nu sunt niciodată clare apoi puțini sunt cei care încearcă să caute vreun motiv și o rădăcină a problemei. Pentru că noi știm, că persoanele apar în viața noastră: for a reason, for a season or for a lifetime.

Așa că nimeni nu e vinovat, iar asta e ceea ce doare cel mai tare. Pentru că fiece persoană e unică, și unicitatea ei îți rămâne în inimă chiar dacă uneori le vezi și ei nu te mai recunosc și trec pe alături. În orice prietenie, fiece persoană vede diferit cealaltă persoană, oricât de cu aceeași viziune ar fi ambii. Există diferite nevoi și diferite motivații.

De multe ori ni se face dor de acele persoane, dar ne consolăm cu faptul că a trecut mult timp și acum suntem văzuți altfel, și așa crede fiecare. Zâmbesc gândindu-se la ce timpuri au fost și doar atât. Eu așa tare mult aș vrea să vorbesc cu ei, dar mi-e frică că nu va exista feedback.

Dacă ne gândim fiecare la prietenii noștri, toți sunt diferiți și ne leagă de ei diferite pârghii și în dependență de acea pârghie atâta știm despre ei . Niciodată nu vom putea cunoaște pe cineva din toate punctele de vedere, pentru că noi ne limităm la unul și îl dezvoltăm până la saturație, și dacă avem curaj trecem la alt punct de vedere, dacă nu, trecem la alt prieten.

Da, noi oamenii suntem egoiști și selectivi. Eu sunt, încearcă să recunoști că tu nu ești.

Active Friends

Cu unii prieteni vorbești foarte des, pentru că aceștia sunt prietenii activi din perioada actuală. Vorbești totu cu ei, știi ce au mâncat seara, unde au fost alaltaieri și de ce e morocănos azi. Automat știi câte lingurițe de zahăr pun în ceai și când sunt liberi sau nu. Dar ei sunt aici, și nu ai siguranța că vor fi mereu aici, căci aici-ul trece.

Unlimited Friends

Cu alții vorbești mai rar, dar la fel încerci să afli și să comunici totul, așa încât vorbind cu ei, rămâi la aceeași conexiune, și dacă m-aș vedea cu ei peste 5 ani, m-aș comporta la fel și aș atinge subiecte și teme care și acum. Aceștia sunt unlimited friends. Prieteni care știi că sunt acolo orice nu ar fi, dar în același timp, sunt acolo da nu aici.

Istoric Friends

Alții sunt istoric friends, cândva aceștia au fost totul pentru tine, și acum trăiești cu ei din amintiri. Când vorbiți mereu evocați momente din trecut și asta face ca conversația să fie plăcută. Ții minte totul despre acei ei de cândva. Iar la un moment dat pot să zică: Eu nu mai cânt la chitară de 3 ani, și tu să rămâi perplex cu întrebarea Really?

Natural Friends

Sunt unele persoane care îi consideri prieteni și ai încredere foarte mare îi ei chiar dacă nu-i cunoști deloc, și habar nu ai ce ai putea vorbi, dar din instinct totul e atât de natural și de plăcut încât oricât de periodic nu ar fi, există acel sentiment deWow ce mă bucur că te știu!

Non-friends

Există non-friends, cu care poți vorbi orice anume pentru că nu îi cunoști și nu îți sunt prieteni. Poți să te simți atât de aproapiat de ei și să fie atât de empatici încât îți par îngeri dar nu oameni. Și e de ajuns câteva momente ca să nu-i uiți niciodată dar în același timp să nu-i ții minte mereu. Ții minte sentimentul care ți l-a lăsat deși chipul și numele cu timpul se șterge.

Din păcate resursele noastre sunt limitate iar noi vrem atâta să iubim și să fim iubiți încât cădem pradă propriilor insuficiențe.

Nu există de delimitare clară între prieteni, și de asemenea nu se fac clasificări zicând că aceștia sunt mai importanți ca ăia, deja depinde de particular și de ceea ce ați trăit împreună.

Acum îmi e dor foarte multe de unele persoane care acu cu greu îndrăznesc să intru pe pagina lor de facebook, pentru că mi-i frică că nu voi recunoaște omul. Mi-i dor de oamenii care cânva mi-au fost apropiați și acum ne zicem Salut și gata, și rămâne regretul Ehhh.

Deși nu există loc pentru regrete. Viața e frumoasă și fiecare om e o poveste de spus, și o poveste de auzit, o poveste de repovestit și de reauzit.

I hate the world today!

Simplu, Acasă la Fluturaș!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii