Femeia la cravată…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„ 00:00 am decis, las totul și încep viața de la început. Totul nou… m-am săturat de tot. Și așa în fiecare noapte, iar dimineața îmi îmbrac costumul UNISEX și cravata și îmi încep ziua de muncă.  Nu, nu este un stil de îmbrăcăminte, este un stil de a trăi, de a mă apăra și a lupta!”

Primele tradiții ale trandului UNISEX au apărut încă în secolul trecut, începând cu 1960. Atunci odată cu emanciparea femeii, reprezentantele genului slab au pus pe ele haine bărbătești pentru a demonstra propria independență și putere. Întemeietoarea acestui stil, Coco avant Chanel și totodată cea care lupta drastic împotriva dominației masculine și dependenței femeii față de bărbat, la unul din evenimentele la care participau doar cei cu sânge albastru a avut curajul să îmbrace pantaloni și să urce pe cal asemenea unui bărbat. Ceea ce inițial a fost criticat, în zile numărate a devenit TREND. Comod și stilat…ideea ei de bază!

Astăzi însă în tendința spre emancipare și independență femeile au pus până și cravata pe ele. Ar fi acest gest un progres sau un strigăt, o modalitate de a se îmbrăca sau a defila, o modalitate de a fi sau de a se ascunde?

Mergând pe bulevardul Ștefan cel Mare, în zona Pieții Marii Adunări Naționale ar părea că am nimerit în orașul modei. Atâtea fete tinere și toate stilate, machiate; diferite – înalte și elegante, josuțe și drăguțe și toate merg în rând cu modă. Puțini care observă faptul că deși moda se schimbă, fiecare are un stil al său – un stil din suflet care ne propune idei de viață.

Stilul masculin care nu a ieșit niciodată din modă este propunerea designelor pentru acest sezon. Paradox, dar anume un outfit bărbătesc: sacou, pantaloni pană, cămașa albă clasică și cravata neagră pune în valoare feminitatea. Adesea după o ținută masculină, un caracter de fier și o imagine severă se ascund de obicei cele mai romantice femei. De ce? Poate că, romantismul lor le-a adus prea multe neplăceri? iar cravata acum este doar un  instrument de autoapărare.

Desi, cravata ar părea a fi o piesă masculină, iată că marii designeri precum Alberta Ferretti, Roberto Cavalli și Dsquared2 au introdus deja cravata cu nod în prezentările de la Săptămâna modei din New York. Cravata a devenit o tendință de vară a anului 2013. Dar a devenit aceasta o tendință de modă sau o tendință a felului de a fi?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii