Eu n-am nevoie de deciziile altora pentru a vorbi româneşte

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fie şi deciziile Curţii Constituţionale.

Ca urmare a deciziei de ieri a Curţii Constituţionale, prin care s-a hotărât că limba oficială a Republicii Moldova este Limba Română, sute de statusuri şi comentarii au invadat lumea virtuală, elogiind această decizie istorică.

Şi fără dubii, mă bucur pentru această elogiere şi pentru faptul că o astfel de decizie a fericit o bună parte a societăţii.

Dar vreau să mai spun că eu, până şi după această decizie, am vorbit şi voi vorbi Limba română. Indiferent de opţiunile lui Lupu, Filat sau Hadârcă, indiferent de conţinutul Constituţiei, indiferent de deciziile CC sau ale Parlamentului – eu vorbesc româneşte!

Prin urmare, sfatul meu e să nu aşteptaţi decizii politice pentru împlinirea propriilor idealuri, ci urmaţi adevărul istoric…

P.S.

Trăiască Limba Română !!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole